Știri externe
Bill Gates nu investește în Bitcoin. De ce este sceptic fondatorul Microsoft
După ce valoare monedelor virtuale a crescut exorbitant tot mai mulți investitori au fost atrași de acest subiect. Bill Gates, fondatorul Microsoft a recunoscut că nu a investit și nici nu are de gând să să o facă. Miliardarul preferă investiții mai sigure.
Ce crede Bill Gates de inevestiția în Bitcoin
Valoarea criptomondelor a crescut cu aproape 50% în ultimul timp. Chiar dacă are fluctuații frecvente tot mai mulți oameni au început să investească. Cu toate acestea, Bill Gates considerat unul dintre genile lumii contemporane preferă să stea departe de acestea.
După ce Elon Mask, a investit 1.5 miliarde de dolari în moneda virtuală valoarea acesteia a crescut cu 50%. În timp ce fondatorul Tesla investește tot mai mul, Bill Gates consideră că „bitcoin-ul nu este pentru el”. Mai mult, acesta a sfătuit oamenii să fie atenți în ce își investesc banii.
“Dacă ai mai puţini bani decât Elon Musk, ar trebui să ai grijă unde îţi investeşti banii. Elon are o avere impresionantă şi este un antreprenor sofisticat, deci nu cred că investiţiile sale în Bictoin vor avea de suferit”, a mărturisește Bill Gates pentru un site de știri de afară.
Bill Gates este spectic în privința monedelor virtuale încă din 2018. Acesta a delcarat la momentul respectiv că ar prefera să cumpere și să vândă imediat după ce piața crește. Nu cosnideră această afacere una sigură pe termen lung.
În ce își investește Bill Gates averea. Investiție de 9 milioane în România
Fondatorul a declarat pentru BBC că preferă să investească in companii revoluționare care ajută umanitatea. Investițile miliardarului nu se opresc doar în domeniul IT și medical. În anul 2020 Bill Gates a investit 9 milioane de dolari într-o afacere din România. Bărbatul nu a investit direct, este vorba de fondul sud-african Naspers și Prosus. Prin această investiție fondatorul Microsoft are expunere în țara noastră la eMag, OLX, Fashion Days și PayU.
Acesta vrea să investească miliarde de dolari pentru a finanţa între 40 şi 50 de start-up-uri. A investit și în companii listate la bursă, precum QuantumScape, firmă ce produce baterii litiu-ion.
Cum funcționeaza monedele virtuale
Una dintre cele mai cunoscute monde virtuale, Bitcoin a început să ia aploare din anul 2009. Monedele virtuale reprezintă o alternativă online a tranzacțiilor. Este un sistem de plată complet digital, considerat de utilizatori „bani cash pentru internet”. Prima persoană care a tranzancționat cu Bitcoin a fost programatorul Hal Finney.
La început nu exista o valoarea a monedelor virtuale, aceasta era negociată de utilizatori. Prima tranzacție a avut loc în 2010 când un utilizator a cumpărat două pizza. În momentul acela valoarea unui bitcoin era de 0,32 de dolari, iar un an mai târziu un bitcoin valora 30 de dolari.
În anul 2017 moneda a crescut de la 1.000 de dolari în ianuarie la 12.400. Astăzi moneda a ajuns la apoximativ 40.000 de euro. Fluctuațile au creat un interes enorm pentru monedă în rândul afaceriștilor interesați de tranzacțiile de mare risc.
Regula de aur pentru cei intersați să investească în acest domeniu este să nu investească mai mult decât sunt dispuși să piardă. Din cauza fluctuaților mari se poate pierde foarte ușor investiția.