Cum se fierbe corect carnea de pui. Cum scapi de spumă la supă sau mâncăruri

Lifestyle

Cum se fierbe corect carnea de pui. Cum scapi de spumă la supă sau mâncăruri

Carnea de pui se fierbe corect și scapi de spumă imediat cu un truc foarte simplu. Orice carne de pui se poate folosi de clocotirea acesteia înainte de preparare și așa rezultă un preparat fară spumă sau gust amar din cauza spumei. În plus dă senzația că carnea de pui este mai curată prin opărire decât prin spălare.

Carnea de pui din comerț generează la prima fierbere o cantitate de spumă mare. Pe lângă faptul că este inestetică, spuma în supă sau mâncăruri nu este nici recomandată pentru a fi mâncată. Gospodinele au tot felul de trecuri pentru a scăpa de ea. Dacă unele stau cu lingura și culeg spuma generată de carnea de pui, altele au o soluție mai rapidă și ceva mai sigură.

Cum scapi de spuma dată de carnea de pui la fieberea de supă sau alte mâncăruri

Sunt tot felul de sfaturi despre fierbera corectă a cărnii de pui. Ba chiar contradicții dacă carnea se spală sau nu înainte. Recomandarea specialiștilor în nutriție este ca fiecare aliment să fie bine spălat înainte de gătire, chiar dacă a fost ambalat sau nu.

Dar asta nu vă scapă de spuma generată de carnea de pui și că tot vine vorba de acest tip de carne, unele parți din pui generează mai multă spumă.

În topul generatoarelor de spumă la supe sau mâncăruri sunt pipotele și inimele de pui. Uni consumatori sunt de părere că acestea nu sunt bine spălate și de aici apare spuma.

Explicația este de fapt că produsele deși sunt bine spălate, conțin sânge din puiul eviscerat, și de aici apare fenomenul numit spumă. Aspectul nu este deloc plăcut, iar dacă hotărâți să faceți o mâncare din pipote și inimi veți avea bătăi de cap.

Soluția. Cum scapi de spuma cărnii de pui, cum se fierbe corect și rapid

Fierberea corectă este una foarte simplă. Nutriționiștii recomandă ca orice parte din carnea de pui să fie opărită înainte de gătirea finală.

Cum arată pipotele și inimile de pui la prima fierbere. Cum scapi de spumă, soluția cea mai rapidă
Cum arată pipotele și inimile de pui la prima fierbere. Cum scapi de spumă, soluția cea mai rapidă

În exemplul nostru, pipote și inimi de pui, se recomandă ca într-o oală să se pună apă rece, o lingriță de sare și date în clocot timp de 2-3 minute.

Clocotirea pipotelor și inimilor de pui va scoate toate spuma generată de acestea. Apa se aruncă, pipotele și inimele de pui se spală bine și se pun la gătit pentru felul de mâncare dorit.

Este cea mai simplă și sănătoasă soluție. Nu vă lasați induși în eroare de pierderea gustului. Opărirea rapidă a cărnii de pui, 2-3 minute, nu apucă să scoată gustul puiului de tot. Mâncarea va ieși la fel de bună și nu va trebui să mai stați să paziți oala de supă sau mânacare de pui.

Scapa de spuma generata de fierberea cărnii de pui. Așa arată carnea dup cel mai simplu truc folosit
Scapa de spuma generata de fierberea cărnii de pui. Așa arată carnea dup cel mai simplu truc folosit

În imaginea de mai sus vedeți 1kg de pipote și inimi de pui opărite 2-3 minute în clocote de apă. Carnea arată perfect curată și este gata de prepare sub orice formă dorită.

De menționat că trucul se aplică la orice parte din pui care este gătită prin fierbere.

Fie că doriți să fierbeți un pui între sau pulpe de pui, aripioare, spate și spinări, trucul de mai sus vă ajută să curătați rapid carnea și să scăpați de spumă.

În cazul coacerii sau prăjirii cărnii de pui nu este necesară opărirea pentru că nu apare spuma. De exemplu dacă gătiți puiul la cuptor.

Nu este recomandat să folosiți bicarbonat de sodiu la carnea de pui deoarece aceasta este foarte „sensibilă” și oricât de bine ar fi clătită ulterior riscați să se impregneze gustul acestuia.

Tanti Lenuța

Faxnews lansează secțiunea „Tanti Lenuța”. Secțiunea culege sfaturi de la cele mai bune gospodine din toată țara pe care le prezintă în acestă secțiune. Se spune că cine nu are un bătrân să-și cumpere. Noi o avem pe Tanti Lenuța care este specialistă în toate domeniile gospodăriei.

Continue Reading
3 Comments

3 Comments

  1. Gianni

    1 martie 2021 at 18:07

    …. nu scoate de tot gustul de pui dacă oparim carnea înainte… dar îl scoate! Am mâncat ciorbe o viață întreagă cu spumiera în oală, și vine… tanti Lenuța să ne învețe cum facem ca mâncarea să nu mai aibe gust… mai mult de atât, timpul în care făceam o oală de 6 litri trebuie să-l dublez că deh, opărim carnea, nu?
    Bre, vezi-ți de bătrânețile tale și învață-ți nepoatele astfel de “trucuri” căci eu m-am săturat de “connaiseuri”!

  2. Ida

    1 martie 2021 at 18:34

    Carnea de pui din ograda mamei mele și din ograda bunicii mele , generează spumă.

  3. Cerasela Mantu

    14 septembrie 2021 at 17:00

    Intradrvar tanti Lenuta are dreptate carnea trebuie oparita spalata in doua trei ape sau jet ferbinte si apoi preparata apropo carnea de pui pirlita la flacara de cotori par

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top