Oțetul și bicarbonatul de sodiu, cel mai bun anticalcar pentru mașina de spălat

Lifestyle

Oțetul și bicarbonatul de sodiu, cel mai bun anticalcar pentru mașina de spălat

Masina de spălat rufe, scapa de calcar cu doar 5 lei. Ai nevoie de bicarbonat de sodiu și oțet, cea mai eficientă metodă să elimini calcarul din mașina de spălat și impuritățile adunate.

Mașina de spălat rufe trebuie bine întreținută pentru o durată cât mai lungă de viață. Calcarul este unul din cei mai mari inamici ai mașinii de spălat, iar pe piață există o serie de produse speciale, dar cea mai ieftină tehnică de curățare a mașinii de spălat este în casă.

Cum scapi de calcar din mașina de spălat vase cu bicarbonat și oțet?

Produsele de pe piață, chiar și cele mai celebre, promit că vor curăța calcarul din apă și ba chiar că vor elimina și depunerile de scame, praf și alte lucruri care rămân în urma spălării hainelor.

Unii specialiști au testat eficacitatea acestor produse, iar raportul nu le este favorabil produselor, chiar și celor mai populare.

Otețul și bicarbonatul de sodiu cea mai bună soluție impotriva calcarului

Calcarul se depune încet, dar sigur la fiecare folosire a mașinii de spălat. Chiar și dacă ați instalat filtre anticalcar la alimentarea mașinii de spălat cu apa, impuritățile din apă, scamele din haine, depunerile de detergent și balsm, fac ca mașina să fie afectată.

Prima care este afectată este rezistența de încălzile a apei, ulterior pompa de evacuare, iar din cauza depunerilor de calcar se pot defecta și alte componente.

Soluțiile din magazin ajută, dar nu au puterea suficientă să curețe mașina de spălat. Motivul este unul foarte simplu, acestea se folosesc în timpul spălării rufelor, iar concetrația subtanțelor care se află în ele este una mică pentru a nu a fecta țesătura.

Bicarbonatul de sodiu combinat cu oțetul te scapă de calcarul din mașina de spălat și o igienizează
Bicarbonatul de sodiu combinat cu oțetul te scapă de calcarul din mașina de spălat și o igienizează

Astfel, cea mai ieftină soluție și sigură. Elimină atât depunerile de calcar, cât și depunerile de detergent și alte impurități de pe rufe este combinația între bicarbonatul de sodiu și oțet.

Întreținerea se aface o dată la o lună, după procedura următoare.

La mașinile de spălat de până în 6kg capacitate, se adauga în cuva mașinii de spălat doua plicuri de bicarbonat de sodiu.

Mașina se setează pe cel mai lung proces de spălare, la temperatura de 90 de grade.

Imediat ce mașina începe să tragă apă pentru cilcul de spălare, atenție spălare fară prespălare. Se toarnă 2 litri de oțet de orice fel.

Nu vă speriați de spuma creată pentru că este normală. Mașina trebuie lăsată să-și termine cilcul de spălare goală, fara rufe în cuvă.

Dacă aveți o mașină de spălat de 9kg sau mai mare, se dublează cantitățile de mai sus.

La finalul procesului masina este curată, igienizată complet și fară calcar. De asemenea depunerile de păr de animale, noroi cauzat de praf se dezintegrează și se elimină odată cu evacuarea apei din mașina de spălat.

Astfel cu doar maxim 5 lei curățați mașina de spălat automat de calcar și o feriți multă vreme de reparații.

Citește și: Cum se fierbe corect carnea de pui. Cum scapi de spumă la supă sau mâncăruri

Contraindicație: A nu se pune bicarbonatul de sodiu în compartimentul de de detergent pentru ca reacția otețului cu bicarbonatul de sodiu este puternică și riscați arsuri.

Compartimentul de detergent și balsam de rufe poate fi scos și spalat manual.

Sfaturi pentru haine perfect albe

Mașina de spălat poate să vă spele prosoapele, lejeria intimă sau lenjeria de pat albă foarte ușor. Trebuie să țineți cont că rufele albe nu se spală cu nici o rufă colorată. De asemenea nu se combină tricouri cu prosoapele.

Pentru a fi spălate cum trebuie acestea trebuie să fie perfect albe, fară modele colorate și să folosiți un detergent bun.

Nu neapărat cel mai scump detergent este și cel mai eficient pentru spălarea rufelor albe. Există pe piață soluții mult mai ieftine sau detergenți pe care scrie „Wihite” – alb – care se folosește exclusiv la rufele albe.

Cum vă dați seama care este cel mai bun detergent, uitați-vă pe eticheta și detergentul care conține o concentrație mai mare de sodă.

Detergent natural

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca detergent natural. Acesta trebuie combinat cu săpun de casă, 30 ml (2 linguri) de soda caustica (se gaseste in comert), 250 ml de grasime vegetala (ulei vegetal) – poate fi ulei de cocos, ulei de argan, ulei de avocado, ulei de jojoba, conform doc.ro.

Continue Reading
3 Comments

3 Comments

  1. Daniel

    5 martie 2021 at 7:33

    Oțetul este acid și dăunează grav tripodie de aceea cuvele cedează mai repede iar ele fiind capsulate arunci mașina.

  2. stereanko

    9 septembrie 2021 at 16:01

    pe unde se toarnă oțetul?

    • Marioara Detesan

      9 septembrie 2021 at 21:31

      Prin sertarul destinat detergentului!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top