Stefanel inchide magazinele din romania
Sursa foto: Biz Brasov

Economic

Stefanel închide toate magazinele din România

Brandul de haine pentru femeie, Stefanel își închide cele 12 magazine din România. Acesta a intrat pe piața naționala imediat după căderea comunismului, încurajând drumul retaileriilor străini.

Câți angajați vor fi afectați după închiderea magazinelor

Câți angajați vor fi afectați după închiderea magazinelor Stefanel din România

Grupul italian de modă a fost afectat grav de situația globală. Toate cele 12 magazine din țară se vor închide, iar aproximativ 50 de persoane își vor pierde locul de muncă. Managerul general Stefanel România,Bogdany Căluian a mărturisit că firma-mama din Italia a luat aceasta decizie pe fondul unor probleme finaciare. Grupul Stefanel România a fost informat în Ianuarie de decizia neagră. Acesta a mai declarat că sucursalele din România nu aveau datorii, informează Forbes.

Când au început problemele pentru brandul de haine

Compania italiană înființata în anul 1959 a pornit ca o afacere de familie și a început treptat să-și deschidă sucursale în mai multe țări europene. În Septembrie 2019 magazinul a intrat în insolvență. Grupul Stefanel a fost scos la vânzare în vara anului trecut.

Luna trecută Brandul a fost cumpărat de către OVS. Cei de la OVS au plătit 3,2 milioane de euro. Aceștia mai au în portofoliul lor magazinul universal Upim și Croff. Imediat după anunțul tranzacției cei de la OVS au anunțat ca nu vor păstra toate unitățile și angajații Stefanel. Pe lângă România, aceștia au decis că și în Austria, Germania și Polonia vor fi închise magazinele.

„Decizia aparține asociatului unic italian, compania-mamă care se confruntă cu niște probleme mai dificile din punct de vedere financiar. Marca Stefanel a fost vândută către OVS, tot un retailer italian de fashion. Ei au dorit să păstreze niște asset-uri și structuri, dar fără subsidiare. De aceea noi, ca magazine, vom ieși definitiv din România“, a declarat, pentru Forbes România, Bogdan Căluian, general manager Stefanel. 

Ce capital avea Stefanel România

În anul 2019, la ultimul raport grupul Stefanel România avea afaceri de 23,9 milioane de lei. Cu toate acestea, Brandul avea pierderi de aproape 11 milioane de lei, cu circa 60 de angajați.

Grupul italian s-a poziționat pe segmentul premium. La nivel global acesta a acumulat datorii de circa 170 de milioane de euro doar în ultimii zece ani.

În țară brandul avea deschise în total 12 magazine în anul 2017. Cele mai multe, în număr de șapte erau în București, Sibiu, Brașov, Iași, Constanța, Cluj, Timișoara având fiecare câte un magazin.

Pe fondul situației actuale brandul H&M anunțase în Octombrie 2020 că e posibil sa închidă 250 de magazine. Nici competitorul său, Inditex care deține Zara și alte Branduri de modă nu avea previziuni mai bune. Grupul Inditex anunțase în aceeași perioada că intenționeză să închidă până la 1.200 de magazine.

În ultimul an toate domeniile au fost afectate de situația mondiala. Din cauza restricțiilor mulți comercianți de cărtier au fost siliți să își închidă afahhcerile.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top