Beatrice Rancea, fosta jurată Pro Tv ridicată de mascați,
Sursa foto: Inquam

Media/TV

Beatrice Rancea, fosta jurată Pro Tv ridicată de mascați

Beatrice Rancea, jurata de la „Dansez pentru tine” acuzată de fraudă. Pe 1 martie coregrafa a fost vizitată de mascați pentru a o duce la audieri. Aceasta este acuzată într-un dosar de evaziunie și folosire frauduloase a banilor în funcția de directoare la Opera Națională Iași.

Beatrice Rancea, evaziune estimată la 5.000.000 de lei

După ce a intrat în lumea reflectoarelor cu emisunea de la Pro, aceasta a ales să se mute în 2011 la Iași, orașul care i-a devenit o a doua casă. Procurorii și jandarmii au mers ieri la sediul Operei din Iași, dar și la casele angajaților pentru a-i duce la audieri și a efectua percheziți. Femeia este suspectă că ar fi condus un grup infracțional de la Opera Iași unde este manager încă din anul 2014.

Beatrice Rancea, evaziune estimată la 5.000.000 de lei

Acuzațile legii susțin că aceasta a operat atât în Iași cât și în București. În ultimul timp și-a desfășurat activitaea infracțională doar pe raza miniciupiului Iași. Prejudiciul estimat de anchetatori de ridică la suma de 5.000.000 de lei. Membrii gupului au obținut sume enorme provenite din subvenții și alocări de la bugetul de stat prin Ministerul Culturii. Mai exact, aceștia au folosit banii proveniți de la stat pentru a propriile beneficii sau ale colaboratorilor. Potrvit unui comunicat de presă al DIICOT, cei implicați au folosit banii și pentru achiziții, cheltuieli cu colaboratori, dar și chirii

De ce o acuză o colegă de la Operă. Cum a vrut Beatrice Rancea să obținp tăcerea colege

Faptele expuse mai sus nu sunt singurele ilegalită pe care se presupune că Beatrice le-a comis, mai multe acuzații au fost făcute de Simona Alina Gogan, fosta contabilă-șef a Operei. Aceasta o acuză pe Beatrice Rancea că ar folosi abuziv banii instituției. Mai mult, Alina Gogan suținea că fosta balerină a încheiat mai multe contracte în scop personal și nu în beneficiul Operei.

„Au fost luate zece televizoare, frigidere, maşini de spălat, 20 de aspiratoare, laptopuri şi alte zeci de produse fără să existe documentele necesare din punct de vedere legal: referate de necesitate, procese-verbale de recepţia mărfii, plăţi către furnizori fără a fi încheiate contracte cu ei, doar în baza facturilor, fiind sute de produse care nu au trecut prin magazia centrală a Operei“, consideră Aimona Alice Gogan, potrivit unui site de știri.

Amintin că Simona Gogan a fost contabilă-șef al Operei Naționale Române din Iași până în 2020. Mangerul, Beatrice Rancea a demis-o de pe postul de contabilă și a numit-o în funcția de ecomist.

Betrice Rancea nu este la primele acuzații din partea legii

Primele acuzații la adresa femeii au fost în anul 2011 când din fondurile Operei Iași au fost alocațe 14.000 de lei pentru montarea unor parate electrice. În anul 2013 mai mulți angajați ai Operei au cerut Ministerului Culturii demiterea managerului instituției. Angajații au acuzat-o la momentul respectiv că angajările se făceau preferențial.

Beatrice Rancea nu a stat departe nici de politică, în trecut aceasta simpatiza cu PSD. În luna septembrie a anului trecut femeia a intrat în partidul PNL. Informația fiind confirmată de Daniel Dragos Tanasoiu, seful Corpului de Control al Primului Minstru, intr-o postare pe pagina sa oficială.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top