Nicolae Ceușescu nu făcea excepție de la legi nici măcar pentru soacra lui

Media/TV

Nicolae Ceușescu nu făcea excepție de la legi nici măcar pentru soacra lui

Nicolae Ceușescu nu se abătea de la legi nici de dragul familiei. Dictatorul i-a confiscat alimente propriei soacre.

Nicolae Ceaușescu a fost liderul comunismul până în 1989. Acesta s-a căsătorit cu Elena Peterescu care provenea dint-ro familie simplă de țărani din Dâmbovița. Caracterul riguros al dictatorului se poate observa prin gestul făcut soacrei sale.

Nicolae Ceușescu nu se abate de la reguli nici pentru familie. Ce a putut să îi confiște soacrei sale

Alexandrina Petrescu, mama Elenei a fost căsătorită timp de patru decenii cu Nae, cunoscut și sub numele de Briceag. Cei doi erau oameni simpli de la țară care își făceau în propria gospădărie alimnetele și chiat băuturile alcoolice. Sistemul impus de dictator era axat pe alimente date pe cartelă, iar oamenii au fost nevoiți să găsească metode provii pentru a avea ce le trebuie.

Istoricul Lavinia Betea povestește în carea sa, „Povești din Cartierul Primăverii” o întâmplare care vine greu de crezut oricui. Autoare dezvăluie că dictaorul i-a confiscat țuica soacrei lui. Întâmplarea a fost povestită de fiica ministrului de externe al României din perioada 1956-1957,Grigore Preoteasa.

Mama Elenei Ceaușescu, Alexandrina Petrescu

Femeia făcuse țuica în gospodăria din Petrești și a adus-o în București cu gândul că îi va face o bucuriei ginerelui. Amintin că în periaoda respectivă, anul 1977 era ilegal să transporți alcool dintr-un județ în altul. Momentul când Alexandrina a recunoscut că a adus băutura de la țara Ceaușescu s-a văzut nevoit să aplice legea.

Arde-l-ar focu’ pe Neculai! Uite, am făcut țuică la țară. Și m-am gândit să-i duc și lu’ ăsta o sticlă de țuică”, povestește Ilinca Bartolomeu.

Cu ce se ocupau părinții Elenei Ceaușescu

Nae Petrescu, tatăl Elenei a fost cârciumar, iar întreaga familie era obișnuită cu transportul băuturilor încă de pe vremea regimul burghezo-moșieresc. Nici mama Elenei nu stătea deoparte, fiind și o consumatoare fidelă a băuturii alcoolice, potrivit unui site de știri.

Porecla de Briceag a tatălui a urmărit-o pe tovarășa Elena de-a lungul vieții. Tatăl acesteia a primit acest renume deoarece se ocupa și cu negoțul. Mai mult, el și-a deschis o prăvălie în propria casă iar micile cuțite erau nelipsite spre comercializare.

Nae Petrescu a murit la puțin timp după ce Elena s-a căsătorit cu Nicolae Ceușescu. În anul 1949 tatăl Elenei s-a stin din viață. Mama s-a a trăit până la 102 ani. Aceasta a murit la câteva zile după ce cuplul Ceaușescu a fost împușcat mortal.

Ce relație a avut Elena Ceușescu cu mama ei

Potrivit mărturisilor vărului Elenei Ceușescu, Alexandrina nu era o persoană care să își manifeste dragostea față de fata ei. Acesta povestește că momentul în care a aflat că cei doi au fost asasinați, femeia și-a plâns mai mult ginerele decât propria fiică. În ciuda episodului din anaul 1977, bătrâna îl aprecia pe Nicolae, considerând-ul un om bun care nu trebuia să moară.

Pacat de el. Nu trebuia omorat. Era un om asa de bun!’. De fiica-sa n-a scos nici o vorba. Leana o trata ca pe o sluga”, a scris Plesita.

Mai mult, se cunoaște despre mama Elenei că era văzută în satul natal drept o persoană extrem de autoritară. Faptul că fiica s-a a ajuns prima doamnă a țării a făcut-o pe femie să fie foarte strictă cu vecinii din Petrești, județul Dâmbovița.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top