Mesajul preotului Hrisostom Filipescu: „Nu judec gay / lesbi”

Știri interne

Mesajul preotului Hrisostom Filipescu: „Nu judec gay / lesbi”

Hrisostom Filipescu vine cu un mesaj pro comunității LGBT, mesaj care a creat valuri pe rețelele de socializare.

Preotul Hrisostom Filipescu a postat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj care a fost primit cu surprindere de cei care-l urmăresc și pentru toți preoții în general. Acesta a afirmat că este printre puținii preoți din România care nu judecă persoanele „gay sau lesbi”. Mesajul a fost primit cu uimire de umăritorii săi care, evident, se împart în două tabere.

Hrisostom Filipescu: Cine sunt eu să arăt cu degetul spre fratele/sora?

Preotul Filipescu îndeamnă credincioșii să nu fie homofobi și să nu judece persoanele homosexuale. Mesajul preotului a fost primit în general bine de cei care-l urmăresc, dar alții îl acuză.

Postarea sa a adunat peste 2 mii de like-uri, 785 de comentarii și 135 de distribuiri la ora redăctării articolului.

Mesajul preotului Hrisostom Filipescu

Hrisostom Filipescu mesaj controversat, pro comunității LGBT
Hrisostom Filipescu mesaj controversat, pro comunității LGBT

Da recunosc, sunt printre puținii preoți din România care nu judecă gay/lesbi…

Cine sunt eu să arăt cu degetul spre fratele/sora?

Poate fi copilul tău, fratele tău… soțul tău care e bisexual ascuns de rușinea ta și a familiei…de imaginea socială…de biserică…

Sângele lui Hristos a curs pe cruce pentru toată omenirea. Indiferent de naționalitate, sex, cultură, etnie, rasă, culoarea pielii și orientare sexuală. Sau studii! Ori relații și pile..

Niciodată Dumnezeu nu a judecat pe nimeni! A iertat… a… Da… Din iubire pentru cununa creației Sale!

OMUL…ANIMAL ÎNDUMNEZEIT chemat la sfințenie…PS: Please, don’t hate me! Nu mă judecati! Mă apară Dumnezeu…

Va iubesc pe toți, de oriunde sunteți. Și oricâți sunteți. Haideți în Rai! Bucurie Sfântă!!!Așa să fie! Am zis…✌ a declarat preotul pe pagina sa de Facebook.

Preotul Hrisostom Filipescu este cunoscut pentru opiniile sale care nu sunt întocmai cu doctrina dictată de Patriarhia Română.

Acesta are mesaje diferite cu care se adresează credincioșilor, adoptând o metodă mai blândă pentru a transmite mesajele bisericii. Preotul are și un blog pe care scrie constant – hrisostomfilipescu.wordpress.com.

Biserica Ortodoxă nu acceptă public homosexualitatea. Ba chiar a fost una din susținătoarele Coaliției Pentru Familie, care își propunerea modificarea constituției în ceea ce privește căsătoria.

Se dorea modifiarea textului „căsătoria liberă consimțită între soți” cu ”căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. România a organizat pe tema aceasta și un referendum, care însă nu a trecut de votul popular, chiar dacă campania a fost masivă în favoarea modificării.

Românii au ales totuși să respingă îngrădirea drepturilor civice. Teama bisericii este că acel paragraf din constituție, ar permite legi date de parlament care să recunoască un parteneriat civil sau chiar căsătoria între homosexuali.

România a devenit mai puțin homofobă în ultimii ani

România a devenit mai puțin homofobă în ultimii ani
România a devenit mai puțin homofobă în ultimii ani

România și cetățenii ei au devenit ceva mai permisivi când vine vorba de persoanele homosexuale.

Deși în statisticile internaționale suntem în topul țărilor homofobe, percepția s-a schimbat odată cu generația.

Biserica nu mai reușește la fel de puternic să transmită mesaje homofobe. Chiar și bătrânii țări declarară cu nonșalanță că acceptă homosexualitatea.

În țara noastră există cluburi, baruri și alte localuri destinate persoanelor LGBT, care sunt ferite de incidente precum în trecut când erau atacate de diverși activiști.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. typhoon

    2 martie 2021 at 23:29

    vasta experienta ai marioaro in stiri sociale si evenimente…..de unde stii ca batranii accepta cu “nonsalanta”idei perverse?…alo!!!fa…ultimul an a fost blocat cu propaganda virusului chinez..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top