incendiu suceava (1)
Sursa foto: Agerpress

Știri interne

Incendiul de la Palatul Adminstrativ din Suceava este sub control. Au intervenit mai multe autospeciale

Clădire Administrativă din Suceava a luat foc. Pompierii acțioanează pentru a stinge flăcările. Nicio persoană nu a fost rănită.

În această dimineața, acoperișul clădirii Palatului Administrativ din Suceava a luat foc. La fața locului au venit mai multe echipaje pentru a stinge flacăra. În urma intevențiilor incediul a fost localizat și se exclude șansa de a se extinde. După finalizarea misiunii de stingeri a focului se va stabili și motivul incendiului. Intervențiile se fac atât de la exterior cât și de la interior.

Palatul Administrativ din Suceava a luat foc. Nu existe victime

După ce mai multe spitale din țară au fost năspustite de foc, în această dimineață și o clădire din Suceava a luat foc. Palatul Administrativ găzduiește Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean. Faptul că astăzi este sâmbătă a ajutat ca situația să nu fie gravă, mare majoritate a personalului fiins acasă. Inspectoratul Județean pentru Situațiii de Urgență (IGSU) a anunțat că momentan nu sunr victime sau răniți. Toți cei prezenți în clădire s-au autoevacuat înainte de ajungerea pompierilor.

Incendiul este sub control

La fața locului sunt prezente opt maşini de stingere (13 din cadrul ISU şi alte cinci de la serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă) şi cinci autoscări. ISU Botoșani a trimis mai multe mașini pentru a ajuta la stingerea incendiului.

Incendiul este sub control. Nu a afectat etajele inferioare

Focul a izbucnit la mansarda clădirii și a afectat aproximtiv 2.000 de metrii pătrați. Cele mai afectate sunt astrelele de lemn ale acoperișului care au luat foc imediat. De asemenea, inevlitoarea din tablă a fost distrusă în totalitate. Reprezentații IGSU au precizat că focul nu a afectat și etajele inferioare.

Au fost probleme la presiunea apei. Pompierii ajuși la locul incendiului au întâmpinat ceva probleme. Din cauza presiunii slabe de la hidranții din zonp au fost nevoiți să suplimenteze cu autospeciale cu apă.Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată a scos în evidență faptul că aceste situații nu sunt singulare. Problema este semanlată în aproape toate zonele unde se intervine pentru stingerea incendiilor.

„Referitor la faptul că nu a functionat un hidrant in zona Prefecturii, precizăm că acel hidrant era scos din funcţiune înca de la implementarea proiectului esplanadei. In zona exista alti 10 hidranti in careul stradal care inconjoara Palatul Administrativ. Nu au fost probleme cu refularea apei pentru  autospecialele pompierilor.”, au declarat reprezentanţii ISU.

Palatul Administrativ din Suceava a fost construit acum mai bine de 100 de ani, mai exact între anii 1903-1904.  În această clădire au fost găzduite poliția orașului, casa de economii și muzeul de istorie, iar în perioada interbelică și Societatea „Ciprian Porumbescu”. Instituția avea inițial formă de L pentru a găzdui în interior mai multe grajduri. Lucru esențial pentru perioada în care a fost ridicată. În perioada comunistă clădirea a găzduit, la ordinele dictatoruluo Consiliul Popular Județean Suceava, Comitetul Județean Suceava al PCR și Comitetul Județean Suceava al UTC.

În anii ’60 au fost aduse schimbări majore la nivel construcției.Au fost demolate construcțiile anexe din curte și a fost construit în stil baroc un corp care a închis întregul ansamblu, dându-i o formă dreptunghiulară.Din 2004 clădirea se află pe Lista monumentelor istorice din judeţul Suceava. În anul 2006 clădirea a suferit ultimeșe reparații, fiind lucrări majore.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top