Beyonce a doborât recordul feminim de premii Grammy. Lista completă a câstigătorilor din acest an
Sursa foto: GettyImages

Știri externe

Beyonce a doborât recordul feminim de premii Grammy. Lista completă a câstigătorilor din acest an

Premiile Grammy din acest an s-au desfășurat hibrid, atât în interior cât și în exterior. Beyonce a ajuns la 28 de statuieste din carieră.

Duminică, în Los Angeles s-a desfășurat cea de-a 63 ediție a premiilor Grammy. Cele mai așteptate premii muzicale și-a schimbat puțin conceptul din cauza situației globale.  Prezentată de Trevor Noah, ceremonia a avut un format hibrid. Au fost inbinate repzentenații de la fața loclui, dar și cele preînregistrate. Mai mult, gala s-a desfășurat și în interior, dar și exterior. Unul din elemenetele care au lipsit anul aesta au scena elaborată și efectele sepciale. Beyonce, Billie Eilish și Taylor Swift sunt printre câstigătoarele serii.

Beyonce a doborât recordul feminim de premii Grammy obținute

Celebra cântăreața, Beyonce a fost surpriza serii. Ea a plecat acasă cu premii la patru categorii, ajungând la 28 de premii Grammy obținute. Recordul feminim la premii Grammy era deținut e Alison Krauss, dar de ieri seară Beyonce a devenit cea mai premiată femeia la Grammy. Mulatra a primit premiul pentru cel mai bun videoclip cu piesa „Brown Parade” la categoria R&B. Un alt premiul care a ajutat-o să doboare recodrul a fost cel pentru pentru colaborarea cu Megan Thee Stallion la piesa „Savage”, la categoriile  cea mai bună piesă rap şi cea mai bună interpretare rap.

Cu atâtea premii, s-ar putea spune că Beyonce este obișnuită cu emoțiile care vin la pachet cu înmânarea premiilor. Cu toate acestea, vedeta a fost vizibil emoționată când a acceptat premiul pentru interpretare R&B. Aceasta a adăugat că susține și vrea să sărbătorească activitatea tuturor artiştilor de culoare care au inspirat-o şi care inspiră lumea întreagă. 

Billie Eilish, Taylor Swift și Dua Lipa se numără printre câstigătoarele serii

Taylor Swift a înregistrat în perioada lockdowmn-ului abumul „Folklore”. Blondina a câstigat premiul pentru cel mai bun album al anului și a ajuns la 31 de ani să fie prima femeie care a câstigat de trei ori acest titlu. Tânăra Billie Eilish a primit premiul pentru înregistrarea anului cu piesa „Everything I Wanted”.

Câştigătorii la principalele categorii

Compozitorii piesei „I Can’t Breathe”, interpretată de solista R&B H.E.R au câştigat premiul Grammy pentru piesa anului. Această melodie a fost compusă ca reacţie la protestele Black Lives Matter care au cuprins Statele Unite vara trecută. Surpriza acestei gale a fost trupa K-Pop BTS care a pierdut la categoria de interpretare pop pentru formație.

Câştigătorii la principalele categorii

  • Albumul anului: „Folklore” – Taylor Swift
  • Înregistrarea anului: „Everything I Wanted” – Billie Eilish
  • Piesa anului: „I Can’t Breathe” – compusă de Dernst Emile II, H.E.R. & Tiara Thomas, interpretare H.E.R.
  • Cel mai bun nou artist: Megan Thee Stallion
  • Cea mai bună interpretare pop duo/grup: „Rain On Me” – Lady Gaga şi Ariana Grande
  • Cel mai bun album pop: „Future Nostalgia” – Dua Lipa
  • Cea mai bună interpretare rock: „Shameika” – Fiona Apple
  • Cea mai bună interpretare rap: „Savage” – Megan Thee Stallion featuring Beyoncé
  • Cel mai bun albumm rock: „The New Abnormal” – The Strokes
  • Cel mai bun album country: „Wildcard” – Miranda Lambert
  • Cel mai bun album contemporan de muzică creştină: „Jesus is King” – Kanye West
  • Cel mai bun videoclip: „Brown Skin Girl” – Beyonce, Blue Ivy, WizKid
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top