Tradiții de Revelion 2022 - un bărbat trebuie să calce primul pragul casei de Anul Nou

Știri interne

Tradiții de Revelion 2022 – un bărbat trebuie să calce primul pragul casei de Anul Nou

O serie de tradiții și obiceiuri sunt respectate încă în multe părți ale țării în noaptea de Revelion, dar și prima zi din Anul Nou. Una din cele mai populare în toate zonele din România este cea care spune că pentru a nu avea ghinion tot anul, în cazul nostru în 2022, un bărbat trebuie să fie primul care să calce pragul casei în noaptea dintre ani și prima zi din Anul Nou. Tradițiile și obeiurile de Revelion 2022 care mai sunt respectate și acum, enumerate și explicate mai jos.

Tradițiile și obiceiurile pot fi împărțite în două mari categorii: ce ai voie să faci și ce trebuie să faci.

Revelion 2022 – Ce nu ai voie să faci

Tradiția: De Revelion și Anul nou nu este voie să duci gunoiul pentru a nu atrage sărăcia.”

Nu se duce gunoiul în ultima zi din 2021 și nici în prima zi din 2022. Gunoiul este foarte prezent în obiceiurile și tradițiile din România.

Dacă în restul anului acesta nu este bine să fie dus seara pentru că ar atrage ghinionul, în noaptea dintre ani Revelion și Anul Nou nu este voie să fie dus gunoiul deloc.

Bătrânii spun că asta ar atrage paguba și sărăcia în noul an.

Fară carne de pasăre de Revelion

Tradiția: Nu ai voie să mânânci de Revelion carne de pasăre și nici de porc, se recomandă carnea de pește

Carnea de pui sau orice alt sortiment de carne de pasăre nu trebuie mâncată în Noapte dintre Ani și nici de Anul Nou. Nu este bine să mâncam nici produse derivate  cum ar fi ouăle umplute sau orice preparat de Revelion care ar conține produse de la păsări.

Tradiția explică că dacă am face așa ceva ar însemna ca în 2022 să scormonim după toate precum puiul / păsările după mâncare. Așadar este recomandată carnea de pește pentru a trece prin noul an precum peștele prin apă.

În prima zi din an nu se dau bani împrumut și nu se cheltuie

Banii sunt răul necesar, dar pentru a avea parte de ei tradiția spune că imediat după Revelion, în prima zi a noului an 2022 nu este bine să dai bani împrumut și nici să faci cumpărături. Se spune că tot anul vei alerga să-ți recuperezi banii dați cu împrumut, iar dacă din prima zi din an te apuci să cheltui, atunci tot anul tău nou vei goli des portofelul.

Cumpără din timp tot ce este necesar și evită să scoți bani din portofel! Tot legat de bani este și o tradiție cu ce trebuie să faci cu ei, explicată mai jos.

Revelion și Anul nou 2022: Ce trebuie să faci

Tradiții, obiceiuri și superstiții de Revelion. Paharul de șampanie se sparge

Tradiții, obiceiuri și superstiții de Revelion. Paharul de șampanie se sparge

Sparge paharul din care ai băut șampania de Revelion. Cioburile aduc noroc, sparge paharul de șampanie cu care ai întâmpinat anul

Tot pentru a alunga gunoiul din viața noastră și pentru a ne feri de el în noul an este recomandat ca paharul cu care ai ciocnit și primit noul an să fie spart pentru a alunga ghinionul în noul an. Paharul se aruncă afară pe solul tare și se face cu mare bucurie, în unele zone se și chiuie de bucurie, iar norocul este adus de cioburi.

Ține bani cash în buzunar în bancnote mari, dar și câteva cu cifra 5

Să nu te prindă Revelionul fară bani mari în buzunar. Nu este bine să ai monezi, doar bani din hârție cu valoare mare și musai măcar o bancnotă cu cifra 5 pe care s-o asezi în pantoful cu care petreci Revelionul. Banii aduc noroc și trebuie să fie descântați, așadar scoate de pe card bani și pune-i în pantaloni ca noaptea dintre ani să nu te prindă cu buzunarul gol. Nici portofelul să  nu fie neglijat.

Pentru a păși cu bani în noul an o bancnotă care începe cu cifra 5 – 5 lei, 50 lei, 500 lei să fie dosită în pantoful în piciorul drept și banii nu te vor ocoli tot anul.

Poartă haine noi, curate și să nu fie rupte – alege și ceva roșu

Noaptea dintre ani trebuie să te prindă în haine noi, ideal luate pentru această noapte și măcar o piesă ventimentară. Trebuie să fim anteți și la starea hainelor noi de Revelion, să nu fie murdare sau rupte. Noul aduce bunăstarea în Anul Nou, iar culoarea roșie aduce energii bune pe plan relațional.

Țineți cont că piesa ventimentară nouă trebuie să fie parte din ținuta care să păstrează toată noaptea. Să nu fie o căciulă sau jachetă care să jos.

Tradiții de Revelion și anul nou pe scurt

Este evident că tradițiile se axează mai mult pe bunăstare și un an nou fără ghinion, prosper și financiar dar și emoțional. Astrologii spun că traducerea acestora ar însemna o stare de bine. Se dau uitării cele ce ne supară și se primește noul an cu bucurie chiar dacă viața din 2 ianuarie este grea.

Toate obiceiurile de mai jos nu sunt complete și fară veselia și distracția în noaptea dintre ani. Mai enumerăm câteva pentru a avea un 2022 mai fericit și fară teamă că am ratat ceva important din magia energiei care vine odată cu noul an.

  • Imediat ce bate ceasul anului nou sărută-ți persoana iubită.
  • Înainte cu câteva secunde pregătește paharul de șampanie și numără secundele care aduc anul nou.
  • Nu dormi în noul an, chiar dacă nu ești la petrecere stai treaz și bucură-te, chiar și singur, de venirea anului nou.
  • Primește colindători bărbați în prima zi din an.
  • Asigură-te că ai vâsc în casă, stai sub el cu partenerul sau singur dacă-ți dorești să întâlnești pe cineva în viitor.

Dacă mai știți și alte tradiții, vă așteptăm în comentarii cu acestea și vom completa articolul.

Te-ar putea interesa: Wizz Air anuță bilete de avion reduse și programul de iarnă 2021-2022

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top