Cea mai mare greșeală care strică mașina de spălat în 85% din cazuri

Lifestyle

Cea mai mare greșeală care strică mașina de spălat în 85% din cazuri

Mașina de splălat automată este prezentă în casa aproape fiecărui român și de foarte multe ori acestea spală în fiecare zi. Economia de timp și efort oferită de tehnologie este o mare gură de aer pentru gospodine care spală tot mai ușor și mai rapid rufele. Mașinile de spălat au și ele o durată de viață limitată, iar cel mai adesea acestea se strică mai rapid pentru că nu sunt folosite corect.

Manualul de utilizare este citit de puțin consumatori, iar tehnicile de folosire corectă a mașinii de spălat sunt puțin știute. Una din cele mai importante tehnici nu este folosită, iar aceasta cauzeză 85% din cazurile de service.

85% din utilizatori pun hainele greșit în mașina de spălat

Fiecare gospodină are propriile reguli când vine vorba de rufele la spălat. Mașinile de spălat au vaste programe de funcționare unde poate fi controlată temperatura, modul în are rufele sunt spălate, canitatea de detergent, temperatura sau turațiile pentru centrifugare.

Rufele sunt introduse în cuvă, deobicei, pe culori pentru a evita pătarea acestora. Cel mai important aspect este însă ignorat de utilizatori.

Împăturirea rufelor este esențială pentru durata de funcționare a rufelor. Astfel, indiferent de programul de spălare, acestea trebuie introduse împăturite. Manualul de utilizare al tuturor modelelor de mașini de spălat specifică că acest lucru ajută la echilibrare mai rapidă a rufelor în procesul de spălare și nu forțează echipamentele mașinii.

Rufele introduse fară să fie așezate corect în cuvă produc dezechilibre care provoacă vibrații în procesul de spălare și mai precis la centrifugare mașina provoacă zgomote mari. Cuva se lovește, cureaua motorului se indinde iar durata de funcționare este în unele cazuri redusă chiar și cu 3 ani față de termenul de garanție.

De asemenea este important să fie respectat numărul maxim de kilograme permise și tipul de țesături. 8kg de prosoape vor fi mult mai grele la patrunderea apei în acestea, față de 8kg de tricouri.

Citește și: Oțetul și bicarbonatul de sodiu, cel mai bun anticalcar pentru mașina de spălat

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top