Știri interne

Doliu imens în România. A murit marea actriță Valeria Seciu

Doliu în lumea artistică din România. S-a stins din viață Valeria Seciu, una dintre marile actrițe de teatru și film ale generației sale. Vestea cum că a plecat dintre noi i-a îndurerat pe toți cei care au cunoscut-o, au lucrat cu ea, sau pur și simplu au apreciat-o. Valeria Seciu lasă în urmă sa o carieră remarcabilă, precum și faptul că a fost cea care a înființat una dintre primele trupe independente din România, Teatrul Levant.

S-a stins din viață Valeria Seciu

Potrivit unui anunț UNITER, Valeria Seciu s-a stins din viață marți, 6 septembrie 2022, la vârsta de 83 de ani. A fost o actriță română de teatru, film, radio, voce și televiziune.

A debutat, în 1964, pe scena Teatrului Național din București, alături de Ion Caramitru, în piesa Eminescu de Mircea Ștefănescu, sub îndrumarea regizorului Sică Alexandrescu, întruchipând-o pe Veronica Micle.

Valeria Seciu a urmat cursurile Institutului de Teatru din București, la clasa lui A. Pop Marțian, între 1960-1964, avându-l ca asistent pe Octavian Cotescu, cel care, ulterior, avea să-i devină soț.

I-a avut colegi de promoție pe: Ion Caramitru, Ovidiu Iuliu Moldovan, Florina Cercel, Mariana Mihuț, Rodica Mandache, Virgil Ogășanu, Dora Cherteș, Cătălina Pintilie, Mircea Andreescu.

La începutul anilor 1990, Valeria Seciu a înființat și condus Teatrul Levant, una dintre primele instituții independente de teatru apărute după căderea regimului comunist.

În paralel actrița a continuat să joace și la Teatrul Mic, cu realizări notabile: recitalul Arta iubirii sau rolul Arkadina, din Pescărușul de Cehov, ambele în regia Cătălinei Buzoianu.

Valeria Seciu a fost căsătorită cu Octavian Cotescu

Valeria Seciu a fost căsătorită cu actorul Octavian Cotescu, care i-a fost profesor. Cei doi au adus pe lume un băiat, pe nume Alexandru, care din anul 2000,este călugăr la Muntele Athos, purtând numele de Monahul Daniil.

Marea actriță a rămas văduvă la vârsta de 46 de ani, iar de atunci nu s-a mai căsătorit. Ultima apariție pe ecrane a Valeriei Seciu a fost în filmul Roxanne, din 2013, iar ultima apariție la un eveniment public a fost în 2015, când a primit o stea pe Aleea actorilor din Piața Timpului din Capitală.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top