Drapelul României înlocuit cu cel maghiar, la deschiderea anului școlar

Știri interne

Drapelul României înlocuit cu cel maghiar, la deschiderea anului școlar

La deschiderea anului școlar, în Deva, la instituția de învățământ unde se predă și Limba maghiară, drapelul României a fost înlocuit cu cel maghiar- expus în curtea școlii. O poză de la eveniment a apărut în spațiul public după ce a fost postată inițial de către Traian Berbeceanu pe pagina personală de Facebook. Acesta ocupă funcția de administrator public în orașul Deva.

Drapelul României înlocuit cu cel maghiar

Pe rețelele de socializare a apărut o poză de la festivitatea de deschidere a anului școlar la școala în Limba maghiară, Teglas Gabor, din Deva, județul Hunedoara. La masa unde au stat oficialitățile care i-au întâmpinat pe elevi a fost așezat steagul maghiar.

“Deschiderea anului școlar la școala în limba maghiară Teglas Gabor 🇹🇩 din Deva, județul Hunedoara, România. P.S. Am mulți prieteni, foarte buni, unguri! Dar nu despre asta este vorba…”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

La postarea administratorului public al Devei au curs comentariile. Foarte mulți internauți și-au exprimat părerea cu privire la această situație și s-au creat tot felul de controverse. Totul a plecat de la steagul maghiar afișat sub forma unor fețe de masă la deschiderea anului școlar de la școala în Limba Maghiară Teglas Gabor.

Situația a apărut la câteva săptămâni de la discursul premierului Ungariei, Viktor Orban, care a fost prezent la Băile Tușnad și a făcut o serie de declarații controversate. Acesta a spus că strategia UE în Ucraina a eșuat, a criticat dur sprijinul occidental militar pentru Ucraina, și a mai spus că Europa este amenințată de migranți făcând și o serie de declarații rasiste despre „amestecul raselor”.

Guvernanții români au reacționat imediat ca urmare a acestor declarații. Marcel Ciolacu a spus că discursul lui Viktor Orban a fost o jignire nu doar pentru români, ci și pentru întreaga lume, iar premierul Nicolae Ciucă a precizat că astfel de declarații nedorite nu își au locul într-o Europă unde 27 de țări tăriesc în pace și în prosperitate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top