Ce se întâmplă cu românii blocați în străinătate de suspendarea zborurilor Blue Air. Anunțul MAE

Știri interne

Ce se întâmplă cu românii blocați în străinătate de suspendarea zborurilor Blue Air. Anunțul MAE

Ministerul Afacerilor Externe anunță că peste 620 de români din străinătate sunt afectați de anularea zborurilor operate de compania aeriană Blue Air și au solicitat să fie ajutați să revină în țară. Autoritățile române au primit astfel de solicitări de la români aflați în Spania, Cipru, Cehia și Portugalia. Amintim faptul că în cursul zilei de 6 septembrie, Blue Air a anunțat că va suspenda toate zborurile până luni, 12 septembrie, din cauza faptului că toate conturile i-au fost blocate.

Guvernul intervine în criza Blue Air

Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Mihail Filip, a declarat pentru News.ro, că până marţi, la ora 23.00, peste 620 de cetăţeni români au solicitat sprijinul Guvernului României pentru a se reîntoarce în ţară.

“MAE informează că, până la acest moment, au fost recepţionate semnalări din partea unor cetăţeni români afectaţi de anularea zborurilor din Cehia, Cipru, Croaţia, Grecia, Israel, Norvegia, Portugalia, Spania şi Regatul Unit”, a anunțat oficialul de la MAE.

Autoritățile au anunțat că în contextul crizei generate de anularea zborurilor companiei aeriene Blue Air, a fost activată o linie telefonică (0040751084537) şi a fost pusă la dispoziţie o adresă de email (callcenter@mae.ro) dedicată, la care cetăţenii români aflaţi în străinătate îşi pot notifica situaţia.

De asemenea, cetăţenii români afectaţi pot contacta cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află (https://econsulat.ro/Home/DateDeContact).

Blue Air și-a suspendat zborurile

În condițiile în care compania aeriană Blue Air și-a suspendat zborurile și românii din străinătate care aveau bilete de călătorie au rămas blocați în aeroport, Guvernul a intervenit și a anunțat că îi va aduce acasă cu avioane Tarom. Totodată a fost creată o celulă de criză, iar prioritatea autorităților este aducerea cetățenilor din afară.

”Se pregătesc avioane Tarom pentru aducerea românilor acasă. Premierul Nicolae Ciucă a convocat celula de criză la nivelul Guvernului pentru a urgenta rezolvarea situaţiei românilor afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Cărbunaru  a anunțat că după ce vor fi centralizate datele cetăţenilor români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air în aeroporturi din afara ţării, aeronave TAROM vor fi pregătite să efectueze zboruri necesare pentru ca românii de peste graniţă să ajungă acasă în siguranţă.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Claudia

    8 septembrie 2022 at 9:08

    Și ce va fi de românii care au venit în România în vacanță și trebuie să se întoarcă în țară unde lucrează?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top