Știri externe

Cine îi ia locul reginei Elisabeta. El va prelua conducerea Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a murit joi seara la vârsta de 96 de ani. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de către sursele oficiale ale Palatului, iar acum urmează numirea noului conducător al Marii Britanii. Vezi cine îi ia locul la tron, conform tradiției.

Următorul conducător al Regatului

Vestea că regina Elisabeta a murit a venit ca un șoc pentru toată lumea. Deși în ultima vreme s-a tot vorbit despre faptul că nu este deloc bine, recent a participat la numirea noului premier. Vizibil slăbită, nu dădea, însă, semne că și-a pierdut complet puterile. În această seară, însă, regina s-a stins.

Vezi și: Regina Elisabeta a murit pe 9 septembrie 2022. Zi istorică pentru omenire

Urmează acum să îi fie preluată funcția la tron. Prințul Charles este primul în linie ce va moșteni tronul de la mama sa, Regina Elisabeta a II-a, așa cum spune tradiția. Astfel, ajuns la 73 de ani, este cel mai înaintat din istorie, la care un om accede la tronul Marii Britanii.

Prințul Charles își va prelua atribuțiile imediat după moartea mamei sale. Acestuia îi va fi permis să-și aleagă propriul nume, dar toată lumea se așteaptă să poarte titlul de Regele Charles al III-lea. Cât despre încoronarea Regelui Charles al III-lea, aceasta va avea loc la câteva luni după înmormântare, iar titlul de Prinț de Wales va trece la Prințul William, dar nu imediat după moartea Suveranei.

După moartea reginei au loc o mulțime de tradiții și este doliu în toată Anglia. Trupul neînsuflețit va fi pregătit cu atenție și va sta la dispoziția publicului zile întregi. Va fi un proces complex, la care vor lua parte toate rudele familiei regale și oamenii care au iubit-o și respectat-o.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top