Știri interne

Nu vor mai primi banii în septembrie! Decizie șoc pentru acești români

Este vestea momentului la nivel național pentru cei cu pensii de până în 1.500 de lei, dar care au mai obținut venituri și din alte surse care să depășească acest prag. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că ei nu vor mai primi cei 250 de lei sub formă de vouchere sociale.
Marius Budăi, ministrul Muncii, a transmis, miercuri seară, la România TV, cine sunt pensionarii care nu vor mai primi în luma septembrie voucherele sociale în valoare de 250 de lei.

Conform ministrului, românii care au realizat în ultimele două luni venituri ce au depășit plafonul de 1500 de lei stabilit la nivel național, nu vor mai primi în septembrie suplimentul de 250 de lei oferit de Guvern. Totuși, toți cei care au avut dreptul să primească cea de-a doua tranșă de 250 lei a voucherelor sociale au primit-o deja, mai spune Budăi.

„Toți cei care au avut dreptul să primească tranșa a doua au primit-o exact în termenul pe care l-am comunicat. Mai sunt anumite cazuri care au realizat venituri în această perioadă şi care nu primesc această a doua transă.

Mai exact, în luna precedenta acordării acestui drept se face o verificare cu bazele de date ale ANAF, acolo unde se declară veniturile impozabile, pentru că acest sprijin este pentru cei care au venituri sub 1500 de lei, cu precizarea că indemnizația pentru persoanele cu dizabilități nu intra in calcul.

Există posibilitatea ca cineva să fi vândut un teren sau sa fi lucrat in luna precedentă şi să fi realizat venituri şi atunci nu se încadrează dacă a depășit pragul de 1500 de lei. Din două în două luni se fac aceste verificări. Dacă a fost un venit ocazional, persoana respectivă primește din nou suplimentul”, a explicat Marius Budăi la România TV.

Conform informațiilor oficiale, în urma actualizării permanente a listelor de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, noua tranșă cuprinde cu 150.000 de noi beneficiari în plus față de cei 2.480.613 de români de până acum.

Noii beneficiari ar fi trebuit deja să își primească cardurile până pe 3 septembrie. Toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde pe 8 septembrie.

De asemenea, Poșta Română a dat asigurări în ultimele zile că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit deja cardul, inclusiv cei care inițial nu au fost găsiți la domiciliu sau care nu au răspuns avizării.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top