Se schimbă legea pentru șoferi! Intră în vigoare din 10 Septembrie

Știri interne

Se schimbă legea pentru șoferi! Intră în vigoare din 10 Septembrie

În ultima vreme, au avut loc o mulțime de schimbări în ceea ce privește codul rutier. Șoferii sunt nevoiți să respecte multe legi noi și se pare că alte prevederi intră în vigoare chiar peste două zile. Astfel, din 10 septembrie, trebuie să fim atenți la ce facem în trafic.

Noi moduri de încheia înțelegerea amiabilă

Mai multe modificări au fost făcute în codul rutier, vizând lucrurile care trebuie făcute în cazul unui accident. Schimbările vor avea loc din data de 10 septembrie, când intră în vigoare Norma 18/2022 a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Vezi și: Schimbare radicală în codul rutier! Șoferii neatenți riscă amenzi de mii de lei

Noile schimbări prevăd faptul că putem achiziționa asigurări pentru mașină la prețuri mult mai mici, chiar de la același asigurator. Mai exact, totul depinde de cum achiziționam acestea asigură: online sau în mod fizic. Mai exact, acestea au un preț mai mic dacă sunt cumpărate direct online, nu prin broker, în cazul cărora prețurile automat cresc.

Cat despre semnarea înțelegere amiabilă în caz de accident, aceasta va putea fi completată și online. Norma ASF prevede că formularul electronic de „constatare amiabilă de accident“ va avea același model și informații ca cel tipărit și va avea aceeași valoare juridică.

Noul cod rutier

Pe de altă parte, formularul electronic al „Constatării amiabile de accident“, care va ușura mult munca păgubașilor, nu va fi disponibil din 10 septembrie, lansarea acestuia fiind amânată până pe 15 octombrie 2022. Până atunci, formularul se completează doar în mod fizic.

Schimbări apar și în cazul regulilor în ceea ce privește mașina oferită la schimb pe perioada reparației. Noua lege RCA prevede că păgubitul beneficiază de o despăgubire și pentru perioada în care nu își poate folosi mașina. Rămâne de văzut dacă șoferii vor fi în asentiment cu noile reguli și se vor descurca de la început cu aceste schimbări.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top