Știri interne

Vești bune pentru români! Se schimbă legea pensiilor

Pensiile reprezintă unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului. Toți românii pensionați deja sau cei care se pregătesc să iasă din activitate sper la vești bune ceea ce privește pensiile, iar autoritățile fac un anunț important în acest sens. Schimbări importante pentru toți pensionarii.

Lege nouă la pensii

Pensionarii sau cei care se pregătesc de retragere speră că statul le va veni curând în ajutor cu soluții utile. Aflăm, totuși, că o nouă lege a fost impusă de curând și aprobată de către Senat.

Mai exact, inițiativa legislativă se referă la persoanele care au lucrat în activităţi de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui.

Legea vine în ajutorul românilor, pentru a le aduce câțiva ani în plus la pensie. Astfel, schimbările au fost luate în sensul recunoaşterii perioadelor anterioare datei de 1 aprilie 2001, ca locuri de muncă încadrate în grupa I de muncă şi pentru aceste activităţii.

Cei care au inițiat legea au venit și cu explicații clare pentru ideea lor. Astfel, de la aceștia aflăm că neasimilarea perioadelor anterioare datei de 1 aprilie 2001 împiedică aplicarea reducerii de vârstă întrucât, persoanelor respective, nu li s-a recunoscut grupa de muncă şi, ca atare, nu pot beneficia de reducere pentru contribuția lor la stat.

Mai mult, în document se mai precizează că activităţile desfăşurate au un nivel ridicat de risc şi, ca urmare a evaluării acestuia în ceea ce priveşte accidentele sau bolile profesionale, a reieşit că acestea contribuie la afectarea gravă a sănătăţii angajaţilor. Domeniul de activitate a fost unul cu risc ridicat de îmbolnăvire, iar veniturile după retragere ar trebui să fie și ele pe măsură.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top