Harta ANM. Meteorologii anunță cod galben de ploi, județele afectate

Știri interne

Harta ANM. Meteorologii anunță cod galben de ploi, județele afectate

Harta ANM. Meteorologii anunță cod galben de ploi, județele afectate

O nouă avertizare tip cod galben de vreme rea a intrat în vigoare duminică, 11 septembrie, la orele 10.00, iar meteorologii susțin că se va menține până aproape de miezul nopții. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vor fi fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe zone din țară.

Codul galben de vreme rea a fost prelungit în România

Duminică la orele 10.00 a intrat în vigoare o atenționare meteo de vreme rea care vizează mai multe județe din țară. Potrivit specialiștilor ANM, în intervalul menționat, în Maramureș, local în Transilvania, Moldova și nordul Crișanei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe arii restrânse grindină.

Harta ANM. Meteorologii anunță cod galben de ploi, județele afectate

De asemenea, meteorologii anunță că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în restul țării.

A fost emisă prognoza specială pentru Municipiul București

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o prognoză specială pentru Capitală valabilă pe ziua de duminică, 11 septembrie 2022.

Valorile termice vor scădea ușor, dar se vor situa în continuare peste normele caracteristice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Vremea la munte

Începând din 11 septembrie, la munte valorile termice vor crește ușor, astfel temperaturile diurne vor
ajunge la medii de 17…18 grade, iar cele nocturne la medii de 9…10 grade. De săptămâna viitoare, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor în jurul a 14 grade și ale minimelor de 5…6 grade.

Local și temporar vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de referință, îndeosebi în zilele de 11 și 12 septembrie, când vor fi averse mai frecvente, local însemnate cantitativ, asociate și cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top