Știri interne

3 greșeli care duc la apariția mucegaiului în baie. Gospodinele trebuie să aibă mare grijă

3 greșeli care duc la apariția mucegaiului în baie. Gospodinele trebuie să aibă mare grijă

Baia este una dintre încăperile cele mai folosite de toată lumea, iar mucegaiul nu este prietenul nimănui. Acesta apare, de cele mai multe ori, în locurile cu umezeală, dar putem împiedica acest lucru. Trebuie să avem puțină grijă și nu ne vom mai confrunta cu el.

Baia este cea mai predispusă la mucegai din cauza umezelii care se crează. Cu toate că încercăm să îi acordăm cât mai multă atenție, să facem curățenie în mod frecvent, să aerisim sau să pornim ventilatorul când sunt prea mulți aburi, uneori nu este de ajuns. Mai existe câteva greșeli pe care le facem, ce favorizează apariția mucegaiului.

Care sunt cauzele apariției mucegaiului
Mucegaiu poate să apară din mai multe motive. Unul dintre acestea este chiar hainele umede pe care le lăsăm în baie. Ele favorizează apariția acestuia din cauza umidității. Hainele purtate, cârpa sau prosopul pe care l-au folosit ar trebui să le pui pe un calorifer sau pe un uscător de rufe, situat pe balcon sau în curte, în cazul în care stai la casă.

Un alt aspect important este curățenia în baie. Cel mai bine ste igienizarea locului o dată pe săptămână. Mucegaiul iubește locurile umede, iar astfel de zone din baia ta sunt perfecte pentru a se instala. După fiecare baie, este indicat să ștergi suprafețele, precum geamurile cabinei, mobila sau oglinzile.

Ventilatorul are un rol important în ceea ce ține de umiditatea băii. Acesta trage aburii și ajuta ca locul să nu se umple de mucegai. Dacă el este înfundat și nu este îngrijit corespunzător, nu va reuși să facă față. Când faci curățenia generală, asigură-te că nu se află fire de praf pe el. Dacă ai și o fereastră, cu atât mai bine. Nu uita să aerisești măcar o dată pe zi încăperea.

Mucegaiul este periculos pentru sănătate

Despre greșelile care favorizează mucegaiul am spus, iar aici nu este doar baia afectată, ci și oamenii careo folosesc. Cu toții ne dorim o baie curată și proaspătă, dar trebuie să avem grijă de ea, și pentru sănătatea noastră. Persoanele cu un sistem imunitar slăbit pot să aibă mai multe probleme. Aici ne referim la infecții, iritații, alergii sau diferite probleme respiratorii.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top