Știri interne

Ciclonul polar pleacă din România, gerul rămâne. Șefa ANM, Elena Mateescu: “În București vor fi minime de -7 grade”

Ciclonul polar pleacă din România, gerul rămâne. Șefa ANM, Elena Mateescu: “În București vor fi minime de -7 grade”

Elena Mateescu, șefa Autorității Naționale de Meteorologie (ANM) a anunțat, la Antena 3 CNN, că temperaturile vor scădea și mai mult în perioada următoare.

Elena Mateescu a anunțat că și cantitatea de precipitații în formă de ninsoare va crește în următoarea săptămână.

“Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.

Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte”, a susținut Elena Mateescu.

De asemenea, șefa ANM a transmis că în Capitală, săptămâna viitoare, “vor fi minime de -7 grade”, noaptea.

“În această săptămână în zonele depresionare, minimele vor fi unele foarte coborâte, așa cum arată estimările la acest moment, și este posibil să consemnăm chiar valori sub -15 grade Celsius în timp ce în zonele mai joase de relief din intracarpatic chiar valori sub -8 grade Celsius.

Ceea ce înseamnă valori ușor mai coborâte în această parte a țării. Inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm, la debutul următoarei săptămâni, valori sub -7 -6 grade Celsius noaptea. Chiar și valorile maximelor pe parcursul zilei nu vor fi unele foarte ridicate”, a transmis Mateescu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top