Cât timp rezistă ciorba fără să o bagi la frigider. Devine toxică după acest timp

Lifestyle

Cât timp rezistă ciorba fără să o bagi la frigider. Devine toxică după acest timp

Cât timp rezistă ciorba fără să o bagi la frigider. Devine toxică după acest timp

Multe gospodine iubesc să gătească ciorbă, însă ele fac o mare greșeală, iar ciorba se strică. Ei bine, tu știi cât timp rezistă ciorba fără să o bagi la frigider? Acest preparat delicios devine toxic după acest timp, iar tu trebuie să ai mare grijă la acest detaliu. Iată cât timp se ține ciorba afară!

Cât timp rezistă ciorba fără să o bagi la frigider? Dacă și tu ți-ai pus această întrebare, află că noi avem răspunsul și nu mai ai de ce să-ți faci griji. Iată cât timp trebuie să o ții afară ca să nu devină toxică.

Cât timp rezistă ciorba fără să o bagi la frigider

De regulă, după ce s-a răcit ciorba trebuie să o bagi imediat în frigider. Acest preparat nu trebuie să stea afară, pe aragaz, mai mult de o zi sau două, deoarece ciorba se va strica și nu va mai avea același gust. Dacă o lași pentru mai mult timp afară, atunci ciorba va deveni toxică.

Astfel, imediat după ce s-a răcit ciorba trebuie să o bagi în frigider și să nu o lași prea mult timp afară, ca să nu existe riscul să se strice. Ciorba se bagă la frigider fie rece, fie puțin călduță, căci astfel nu se va strica.

Motivul pentru care nu se lasă oala cu ciorbă fierbinte să se răcească pe aragaz

Ei bine, există și un motiv pentru care nu se lasă oala cu ciorbă fierbinte să se răcească pe aragaz. Pentru început, trebuie să știi că dacă lași oala cu ciorbă pe aragaz pot apărea bacterii în mâncare. O bună metodă prin care o poți lăsa la răcit fără să îți pui sănătatea în pericol este să o pui într-o chiuvetă curată, să o acoperi, iar apoi să lași să curgă apă rece peste.

De asemenea, o mai poți lăsa și pe aragaz, dar neapărat să pui peste ea un capac sau o farfurie. Dacă lași ciorba pe aragaz ca să se răcească, mâncarea poate fi infectată cu bacterii dacă este ținută de la 60 de grade la 20 de grade Celsius în două ore.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top