Știri interne

Fumatul este interzis și pe stradă! Legea a fost adoptată

Fumatul este interzis și pe stradă! Legea a fost adoptată

Fumatul devine interzis în România! Fumătorii care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani sunt direct vizați. Senatul României a adoptat deja proiectul de lege. Iată despre ce este vorba.

Minorii nu vor mai avea voie să fumeze în spații publice

Luni, 6 februarie 2023, Senatul României a adoptat tacit o propunere legislativă de modificare a Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prin care fumatul de către persoanele minore este interzis în locurile publice.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe data de 21 decembrie, a fost citită în plen de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa plenului.

Propunea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Ea prevede că „interzicerea consumului de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţii economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m în jurul acestora.”

„Legislaţia din România nu conţine prevederi prin care să fie sancţionat consumul produselor din tutun de către minori şi drept urmare eforturi autorităţilor cadrelor didactice şi persoanelor implicate în prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun fumatului de către această categorie sunt lipsite de rezultate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de act normativ iniţiat de un grup de parlamentari din cadrul Partidului Social Democrat (PSD).

PSD a propus amendarea minorilor care fumează în spații publice

Vă amintim că în septembrie 2022, parlamentarii social-democrați și minoritățile naționale au venit cu un nou proiect de lege care prevedea ca minorii care sunt prinși că fumează în spațiile publice să fie sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 100 de lei și 500 de lei

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top