Știri interne

Acesta este alimentul care ne roade precum rugina! Nutritionistii ne avertizeaza

Acesta este alimentul care ne roade precum rugina! Nutritionistii ne avertizeaza

Nutritionistii trag un semnal de alarma si avertizeaza asupra efectelor devastatoare pe care acest aliment il are asupra organismului uman.

Este vorba despre zahar. Nutritionista Mihaela Bilic scrie si ea pe pagina de Facebook despre efectele negative ale acestui aliment.

“Oare cat o sa ne mai ia… …pana vom pune zaharul langa alcool, tutun si droguri usoare? Pana cand vom realiza ca nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv si iubeste gustul dulce.

Cand consumam zahar se sintetizeaza substanţe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii.
(…) Pentru nicotina si alcool a fost nevoie de ani lungi sa recunoastem ca nu sunt nutrienţi, ca nu ne hranesc corpul, ci doar ne tulbura mintea. Cu zaharul va fi mai greu si mai lung:(
Însa cu puţin obiectivism putem vedea ce rele face zaharul, observand bolnavii de diabet.

Aceasta afecţiune parsiva si necruţatoare afecteaza tacut tot organismul, dupa ani de zile de evoluţie nu ramane niciun organ sau sistem sanatos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasa, rinichii, ficatul, pancreasul, circulaţia sangvina, funcţionarea cerebrala, dinţii, picioarele… într-un cuvant ne descompunem. si cauza este un nivel crescut al glicemiei, adica al zaharului din sange.

Dincolo de silueta, zaharul îmbatraneste si îmbolnaveste, accelereaza reacţiile oxidative din organism, ne roade precum rugina, precum o molie.(…) Consumaţi-l rar si cu moderatie, în produse de calitate si care va plac mult. si sub nicio forma nu-l beţi, nu-l consumaţi în forma lichida.

O bucaţica de ciocolata sau de prajitura dau satisfacţie maxima, însa un pahar de suc de orice fel e baut ca apa. si irosim dintr-un foc 6 linguriţe de zahar, doza recomandata pentru o zi întreaga. Nu exista un zahar mai sanatos ca altul, însa exista produse mai satisfacatoare decat altele.

Iar sucul da satisfacţie zero! Daca tot mancaţi zahar, macar mestecaţi-l, nu-l beţi”, scrie Mihaela Bilic.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top