Știri interne

Lipsa vitaminei B12 te face să te simți slăbit și obosit. 4 alimente care te ajută

Lipsa vitaminei B12 te face să te simți slăbit și obosit. 4 alimente care te ajută

Da, lipsa vitaminei B12 poate cauza simptome precum oboseală, slăbiciune, amețeală și chiar anemie. Pentru a-ți crește nivelul de vitamina B12 și pentru a-ți redobândi energia, poți include în alimentația ta următoarele alimente bogate în această vitamină:

Produse animale: Majoritatea alimentelor bogate în vitamina B12 provin din surse animale, cum ar fi carnea, peștele, fructele de mare, ouăle și lactatele. Carnea roșie, în special, este o sursă excelentă de vitamina B12.

Pește: Peștele este o sursă excelentă de vitamina B12, în special speciile marine precum tonul, somonul, sardinele și macroul. Acestea sunt, de asemenea, o sursă sănătoasă de acizi grași omega-3, care au și ei beneficii pentru sănătate.

Produse lactate: Laptele, iaurtul și brânza sunt surse bune de vitamina B12, în special dacă sunt fortificate. Verifică eticheta produselor lactate pentru a te asigura că conțin vitamina B12 adăugată.

Alimente fortificate: Unele cereale de mic dejun, lapte vegetal și sucuri pot fi fortificate cu vitamina B12. Verifică eticheta acestor produse pentru a te asigura că conțin vitamina B12 și că îți oferă o cantitate semnificativă din necesarul zilnic.

Dacă ai o deficiență severă de vitamina B12 sau o problemă de absorbție a acesteia, s-ar putea să ai nevoie de suplimente de vitamina B12 sub formă de pastile sau injecții. În astfel de cazuri, consultă medicul pentru a determina doza și regimul adecvate.

Este important să menționez că, în cazul unei deficiențe de vitamina B12, este recomandat să consulți un medic sau un dietetician pentru a primi un diagnostic corect și pentru a primi recomandări personalizate privind alimentația și suplimentarea în funcție de nevoile tale individuale.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top