Rezultate admitere liceu 2023. Repartizarea, afișată pe Edu.ro

Știri interne

Rezultate admitere liceu 2023. Repartizarea, afișată pe Edu.ro

Rezultate admitere liceu 2023. Repartizarea, afișată pe Edu.ro

Rezultate admitere liceu 2023. Emoţii mari pentru absolvenții clasei a 8-a care au luat notă de trecere la Evaluarea Naţională. Miercuri, 19 iulie, ministerul Educaţiei publică rezultatele primei etape a repartizării computerizate în licee, după ce, anterior, a fost publicată ierarhia la nivel naţional a elevilor care participă la admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2023 – 2024. Vezi rezultatele mai jos.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023—2024, astăzi, ministerul Educaţiei va publica pe site-ul admitere.edu.ro rezultatele primei etape a repartizării computerizate în licee, a elevilor care au susţinut Evalurea Naţională 2023.

Cum poți vedea rezultatele admiterii la liceu 2023 pentru fiecare județ

La fel ca la Evaluarea Națională, rezultatele admiterii la liceu vor fi anonimizate. Elevii vor vedea pe site-ul ministerului Educaţiei, atât liceul la care au fost repartizaţi, cât şi profilul şi specializarea. Odată cu publicarea rezultatelor, vor fi afişate şi listele cu locurile rămase neocupate, pentru a doua etapă a admiterii la liceu. Pentru a verifica la ce liceu au intrat, candidaţii trebuie să aibă la îndemână codul unic primit la examenul de Evaluare Naţională.

Repartizarea computerizată ţine cont de preferinţele completate de către elevi şi părinţi și de media la Evaluare Națională, care contează în proporție de 100% pentru admiterea la liceu.

Elevii şi părinţii au fost sfătuiţi să completeze cât mai multe opţiuni, indiferent de preferinţele lor, pentru a nu exista riscul de a rămâne nerepartizaţi. “Completează cât mai multe opțiuni -calculatorul nu va trece la următorul candidat până ce nu verifică toate opțiunile tale și până ce nu vei fi repartizat la una din ele!”, se arată în ► Ghidul privind admiterea la liceu 2023.

Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini), se face prin repartizare computerizată (o etapă), în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

Rezultate admitere licee edu.ro

Rezultatele au fost afișate, dacă vrei să vezi unde ai fost repartizat apasă aici.

Continue Reading
To Top