Calendar ortodox 21 iulie 2023. Cruce neagră: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia. Rugăciune puternică pentru sănătate şi pentru dezlegare de farmece şi blesteme

Știri interne

Calendar ortodox 21 iulie 2023. Cruce neagră. Rugăciune puternică pentru sănătate şi pentru dezlegare de farmece şi blesteme

Calendar ortodox 21 iulie 2023. Cruce neagră. Rugăciune puternică pentru sănătate şi pentru dezlegare de farmece şi blesteme

An de an, pe 21 iulie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia. Sfântul Partenie a fost înzestrat cu darul vindecării miraculoase şi cu cel al dezlegării de farmece şi blesteme.

Sărbători religioase 21 iulie 2023

Ortodoxe: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia

Greco-catolice: Sf. cuv. Simeon și Ioan

Romano-catolice: Ss. Frederic, ep.; Emilian din Durostorum, m.

Calendar ortodox 21 iulie 2023. Cine au fost Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia

Cuviosul Rafael s-a născut în satul Bursucani, din Bârlad, potrivit crestinortodox.ro. A fost monah la Agapia din Deal, în secolul al XVI-lea. În vechile pomelnice este numit „Fericitul stareț Rafael”. Dumnezeu a lucrat în chip minunat prin el, atât în timpul vieții pământești, cât și după trecerea sa la cele veșnice. Părți din moaștele sale se păstrează în mănăstirile din Moldova.

Cuviosul Partenie a trăit în secolul al XVII-lea, fiind contemporan cu mitropolitul Moldovei. Sfântul Partenie a sihăstrit în muntele „Scaunele”. Aici, se ruga toată ziua, iar noaptea, în timp ce rostea rugăciunea lui Iisus, împletea coșuri. A trecut la Domnul în anul 1660. Moaștele sale dăruiesc vindecare. Mulți români care s-au rugat cu credință la sfintele sale rămășițe pământești au obținut tămăduire.

Calendar ortodox 21 iulie 2023. Rugăciune către Sfântul Partenie pentru sănătate şi dezlegare de farmece şi blesteme

Ierarhe al lui Hristos, Partenie, purtătorule de Dumnezeu, care ai primit dar îmbelşugat, lucrează cu folos, ca prin mijlocirile tale să ne aperi pe toţi de mulţimea primejdiilor şi a durerilor, şi de mânia demonilor păzeşte-ne, Părinte, pe noi toţi, tu care eşti mijlocitorul nostru înaintea lui Hristos Dumnezeu.

Sfinte Ierarhe Partenie din Lampsakos, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi! Alcătuindu-te cu lumina cea dumnezeiască prin bunătăţi, Părinte Prea Sfinţite, te-ai arătat a doua lumină.

Pentru aceea săvârşindu-ţi noi praznicul cel purtător de lumină, şi pururea sărbătorit, cu rugăciunile tale mântuieşte-ne de întunericul păcatelor.

Sfinte Ierarhe Partenie din Lampsakos, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!

Ca o stea luminoasă ai răsărit la întărirea Bisericii lui Dumnezeu, Partenie, cu strălucirile tămăduirilor, gonind cu Darul întunericul patimilor, şi povăţuind la lumină pe cei ce se apropie de tine, Prea Sfinţite.

Izbăveşte-i de greutati, de toată boala, fermecarea şi vraja, Ierarhe Partenie, pe cei ce aleargă cu credinţă la mijlocirea ta.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh! Amin.

Continue Reading
To Top