Dezastru pentru români care au vacanțe programate! Compania intră în faliment

Știri interne

Dezastru pentru români care au vacanțe programate! Compania intră în faliment

Dezastru pentru români care au vacanțe programate! Compania intră în faliment

Vacanțele a mii de turiști români sunt în pericol, după ce una dintre cele mai mari agenții de turism din România și-a anunțat falimentul. Clienții agenției sunt disperați și au umplut rețelele de socializare cu mesaje în care se plâng că nu au fost anunțați despre nicio procedură.

Una dintre cele mai mari agenții de turism din România intră în faliment! Este vorba despre compania Kusadasi SRL, una dintre cele mai mari și mai vechi agenții de turism din România.

Aceasta a fost înființată în anul 1998, iar dacă la început se concentra pe vacanțe cu destinația Kusadasi și alte locații din Turcia, în cei 25 de ani de activitate pe piața de la noi și-a extins portofoliul devenind unul dintre cei mai importanți touroperatori pe Turcia, Egipt, dar și pe Tunisia.

Una dintre cele mai mari agenții de turism din România intră în faliment!

Pe data de 14 iulie 2023, compania a cerut falimentul, iar primul termen de judecată a fost stabilit pe data de 26 iulie.

Vestea deschiderii procedurii de intrare în faliment a agenției Kusadasi a căzut ca un trăsnet peste turiștii români care și-au achiziționat vacanțe pentru perioada următoare.

Aceștia au umplut rețelele de socializare cu mesaje în care se plâng de faptul că nu au fost anunțați despre nici o procedură de faliment, dar și că în Turcia, reprezentanții acestei firme nu mai au ghizi, iar turiștii sunt lăsați pe cont propriu.

”Oamenii care practic sunt creditorii societății nu cred că se va pune problema neapărat să își piardă vacanțele pentru că se vor găsi cred eu soluții, inclusiv prin ANAT, care să le asigure măcar o satisfacere parțială, dar într-adevăr, în fiecare se întâmplă acest lucru. S-ar putea să fie vorba de niște cheltuieli făcute în exces și fără un spirit antreprenorial dezvoltat în această zonă, eventual niște achiziții anticipate care nu se și justifică în biletele vândute, chestiune care automat duce către o încetare de plăți. Dar am observat și în anii trecuți că au fost semnificative pagubele în cazul acestor agenții. Pe de altă parte, nu vorbim de o agenție mică! Că suntem tentați să spunem că agențiile mici ar putea intra mai ușor în asemenea probleme de funcționabilitate”, a declarat avocatul Matei Stoenescu, în exclusivitate, la România TV.

Compania Kusadasi SRL a început să dea semne că se confruntă cu probleme încă din anii precedenți, când cerea taxe suplimentare de la turiști și anula diferite curse.

Continue Reading
To Top