Știri interne

Crește pensia minimă! Ministrul Muncii a spus când va avea loc marea majorare a pensiilor

Crește pensia minimă! Ministrul Muncii a spus când va avea loc marea majorare a pensiilor

Noi detalii despre pensia minimă și despre majorarea pensiilor! Ministrul Muncii a declarat că un vârstnic, care primește pensia minimă, „nu reușește să-și asigure necesitățile”. În acest context, Simona Bucura-Oprescu a precizat că Guvernul dorește o creștere a pensiei minime cât mai repede posibil.

Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a declarat miercuri, referitor la pensiilor românilor, că vârstnicii cu venituri minime au dificultăţi în contextul preţurilor mari şi nu reuşesc să îşi asigure necesităţile. Ea a mai spus că dorinţa Guvernului este de a finaliza reforma şi legea pensiilor cât mai rapid şi să existe o creştere a pensiei minime, însă nu a avansat o cifră.

„Cu pensia minimă, un vârstnic nu reuşeşte să-şi asigure necesităţile! Ne dorim să finalizăm un act normativ legat de pensii cât mai repede. Dorim, bineînţeles, să avem o creştere care să se simtă în cazul pensiei minime. În ceea ce priveşte legea pe care o pregătim, acesta este punctul principal. Valoarea de majorare o vom anunţa odată ce cercetarea din partea Băncii Mondiale va fi finalizată. Nu mai este mult până la atunci”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, miercuri la Antena 3 CNN.

Legea pensiilor, prioritatea numărul unu

Ministrul Muncii a mai spus că legea pensiilor este o prioritate a instituţiei pe care o conduce şi a adăugat că vor avea loc discuţii în acest sens, joi dimineaţă în format online, cu o echipă a Comisiei Europene.

„Anul acesta am avut o majorare (a pensiilor – n.r.) de 12%, se va spune că este una mică, dar am ţinut cont de pragul inflaţiei din anul 2022 şi s-a mărit chiar cu mai mult de atât. Avem două priorităţi la ministerul Muncii. Prima este Legea pensiilor, atât din sistemul public, cât şi pensia din serviciu. Lucrăm continuu, chiar mâine vom avea o întâlnire o echipă de la Comisia Europeană, la ora 11.00, în format online, pentru a pune la punct mai multe detalii. Colaborăm continuu, atât cu Comisia Europeană, cât şi cu Banca Mondială”, a explicat Simona Bucura-Oprescu.

Ea a mai afirmat că există două variante cu Legea pensiilor, iar dacă aceasta nu va fi gata la timp se va merge pe legea veche şi majorările se vor face în raport cu rata inflaţiei.

„Nu vrem să formăm românilor iluzii, aşteptări, dar în scurt timp vom anunţa noi informaţii. O pensie medie este în jur de 2.000 de lei, dar eu îmi doresc o pensie cât mai mare pentru români, nu pot spune cât să fie o pensie decentă. Dar trebuie să ţinem cont de ceea ce poate statul român acum. O pensie decentă depinde foarte mult de necesităţile fiecărui pensionar”, a concluzionat ministrul Muncii.

Continue Reading
To Top