Calendar ortodox 29 iulie 2023. Sărbătoare mare sâmbătă, ce este interzis să faci

Știri interne

Calendar ortodox 29 iulie 2023. Sărbătoare mare sâmbătă, ce este interzis să faci

Calendar ortodox 29 iulie 2023. Sărbătoare mare sâmbătă, ce este interzis să faci

Sfântul Mucenic Calinic, considerat ocrotitorul celor năpăstuiţi, este prăznuit anual pe 29 iulie. Acestui sfânt i te poţi ruga ori de câte ori te afli în momente de cumpănă.

Sărbători religioase 29 iulie 2023

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Calinic

Greco-catolice: Sf. m. Calinic și Teodota

Romano-catolice: Ss. Marta **; Lazăr şi Maria, fraţi

Calendar ortodox 29 iulie 2023. Cine a fost Sfântul Mucenic Calinic

Sfântul Mucenic Calinic s-a născut în Cilicia, potrivit crestinortodox.ro. În anul 290, a fost arestat de păgâni și dus înaintea dregătorului Sacerdon. Acesta i-a cerut să se lepede de credința în Hristos, în caz contrar urmând să fie supus la chinuri groaznice. Dar Calinic a ales fără să stea pe gânduri suferinţa în numele lui Hristos.

I s-au pus în picioare încălțări de fier, ce aveau cuie pe interior, și așa a fost fugărit în cetatea Gangra. Dar sfântul umbla ca și cum nu simțea durerea din rănirea picioarelor. Pe drumul spre execuție, i s-a făcut sete. Prin rugăciune, Dumnezeu i-a dăruit apă dintr-o stâncă, iar izvorul acela n-a încetat de atunci a dărui apă.

Apoi, sfântul a fost aruncat în foc, loc în care și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Cei ce l-au persecutat i-au găsit trupul neatins de flăcări.

Calendar ortodox 29 iulie 2023. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Mucenic Calinic

Mucenicul Tău, Doamne, Calinic, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Amin!

Continue Reading
To Top