Știri interne

Cresc amenzile în România! Lovitură pentru şoferi. Vor plăti de 12 ori mai mult

Cresc amenzile în România! Lovitură pentru şoferi. Vor plăti de 12 ori mai mult

Luna august vine și cu vești bune, dar și cu informații mai puțin bune pentru români. Unele alimente vor fi mai ieftine, tichetele de masă vor avea o valoare mai mare și salariile vor crește pentru unii dintre noi. Veștile rele vin din turism, unde tarifele cresc, și din domeniul rutier, în care amenzile vor crește.

Din 1 august, începe aplicarea plafonării adaosului comercial la alimentele de bază, dar și amenzile vor fi mai mari pentru unii români.

Şoferii pot risca amenzi substanţiale, mai mari decât salariul pe o lună, dacă nu vor respecta anumite reguli.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îşi doreşte amenzi mai mari pentru cei care nu plătesc parcarea. Costul pentru o oră de parcare în Bucureşti este de 5 lei pe oră. Dacă nu plătim taxa, în acest moment riscăm o amendă de 200 de lei sau ridicarea autoturismului.

Amenzi de 12 ori mai mari pentru cine nu plătește parcarea, în cazul persoanelor fizice

Din luna august, lucrurile s-ar putea schimba. Un proiect aflat în dezbatere publică prevedere majorarea amenzilor pentru neplata parcării, de la 200 de lei la 1.500-2.500 de lei pentru persoanele fizice şi 3.000-5.000 de lei pentru persoanele juridice.

În aceste condiții, amenda pentru neplata parcării în București ar ajunge la valoarea unui salariu pe o lună.

Primăria Capitalei dispune, în acest moment, de circa 12.000 de locuri de parcare, iar cine se gândește că poate scăpa de plata amenzii trebuie să știe că maşinile care scanează automat numerele de înmatriculare deja circulă pe străzile din Bucureşti şi aplică amenzi pe bandă rulantă.

Primăria Generală lansează un nou sistem prin care șoferii ce nu plătesc locul de parcare în București vor fi identificați de mașinile dotate cu camere video speciale și amendați pe loc.

Un șofer poate fi amendat de mai multe ori într-o zi

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat, la începutul lunii iulie, noile maşini dotate cu radare ce au scopul de a sancţiona şoferii care nu plătesc locul de parcare din București. Este vorba despre acele locuri de parcare marcate cu albastru de Primăria Generală a Capitalei.

Cu ajutorul noului sistem lansat de Primăria Capitalei, camerele video vor verifica numărul de înmatriculare şi plata locului de parcare, iar dacă se constată că șoferul nu a plătit parcarea, acesta va fi amendat pe loc și nu va putea contesta amenda.

Acest sistem funcţionează cu ajutorul a două camere video ultra moderne și poate verifica până la 3.000 de autoturisme pe oră. Este important de precizat că, până acum, amenda pentru neplata parcării din București putea ajunge până la 200 de lei. De asemenea, un șofer va putea fi amendat de mai multe ori în aceeași zi.

Continue Reading
To Top