Casa de Pensii, schimbare majoră pentru pensionari, se aplică din această vară

Știri interne

Casa de Pensii, schimbare majoră pentru pensionari, se aplică din această vară

Casa de Pensii, schimbare majoră pentru pensionari, se aplică din această vară

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a făcut un anunț care îi vizează atât pe actualii pensionari, cât și pe viitori beneficiari de pensii.

Potrivit unui comunicat de presă, Casa de Pensii informează că a fost eliminată obligativitatea prezentării/depunerii de pensionari a copiilor unor documente.

Mai mult, dacă legislația pe care o aplică unitățile teritoriale de pensii prevede anumite copii pentru acordarea drepturilor, acestea vor fi realizate, gratuit, de funcționarii caselor de pensii teritoriale. Din 4 iulie 2023, autorităților publice centrale și locale li se interzice să mai ceară contribuabililor dosare cu șină atunci când vine vorba de furnizarea la cerere a serviciilor publice, de concursuri publice sau de proceduri de achiziții publice. Măsura este dintr-o lege oficializată la începutul anului.

Informarea transmisă de CNPP:
„Informare cu privire la aplicarea Legii nr. 9/2023 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative

Începând cu data intrării în vigoare a prevederilor Legii nr. 9/2023 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost eliminată obligativitatea prezentării/depunerii de către beneficiari a copiilor unor documente.

În situațiile în care legislația pe care o aplică casele teritoriale de pensii prevede că documentația necesară acordării drepturilor cuprinde și anumite copii, acestea vor fi realizate în mod gratuit de funcționarii instituției, în momentul depunerii cererii”.

Continue Reading
To Top