Știri interne

Băutura care distruge creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Se degradează, se stafidește!” Este consumată aproape zilnic de mulți români

Băutura care distruge creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Se degradează, se stafidește!” Este consumată aproape zilnic de mulți români

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat care este băutura care afectează puternic creierul. ”Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, acesta este cel mai degradat”, spune renumitul medic.

Băuturile alcoolice afectează grav creierul, este de părere prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea. Acesta este un fapt dovedit care se poate observa și în timpul operațiilor pe creier.

Potrivit reputatului medic, o persoană care consumă alcool în cantități mari va avea un creier mult mai afectat decât o persoană care nu consumă băuturi alcoolice.

”Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește.

În rest, dacă un om are mai multe sau mai puține celule nervoase, dacă funcționează la un IQ mai dezvoltat, sau nu, adică un intelectual de super, super clasă și un lucrător, nu poți să spui că între cele două este o diferență foarte mare”, a declarat medicul Vlad Ciurea pentru DC Medical.

Mai mult decât atât, alcoolul afectează întregul organism.

“Sunt persoane, cum suntem noi, dacă bem două pahare de vin imediat le simțim. Auzim de alții, care beau de dimineața până seara o băutură românească numită țuică și nu au niciun fel de problemă.

Mai mult, s-au făcut și tratamente care fac și gargară cu țuică ca să se simtă bine. În zona Maramureșului și în Bucovina, această băutură este mult mai frecventă. Doza de alcool este pentru fiecare în parte. Cei care consumă alcool foarte mult au modificarea structurilor cerebrale și a întregului organism”, a mai precizat medicul.

Continue Reading
To Top