Știri interne

Profeția teribilă a lui Mugur Isărescu! Guvernatorul BNR a anunțat ce urmează să se întâmple: Observ cu durere

Profeția teribilă a lui Mugur Isărescu! Guvernatorul BNR a anunțat ce urmează să se întâmple: Observ cu durere

Mugur Isărescu a afirmat miercuri, 9 august, că un stat european nu poate fi făcut cu 27% venituri din PIB. Potrivit Guvernatorului BNR, România se poate trezi cu „o găleată de apă rece în cap” dacă nu își revine.

Mugur Isărescu a spus într-o conferinţă de presă că anul trecut inflaţia a fost mai mare decât cea prevăzută în construcţia bugetară, iar veniturile au fost la rândul lor mai mari.

„Anul trecut, inflaţia a fost mai mare decât cea prevăzută în construcţia bugetară. La o inflaţie mai mare, bineînţeles că veniturile au fost mai mari. În anul acesta, chiar dacă nu a scăzut suficient, inflaţia nu mai este atât de mare. (…) Anul trecut s-a gândit pe un buget cu o inflaţie mai mică, a fost de 16%, au avut venituri mai mari. Deci noutatea este că în acest an inflaţia se apropie de ceea ce am ţintit şi nu mai au venituri în plus. Asta este un lucru”, a declarat Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu spune că toate serviciile publice sunt subfinanţate
Mai apoi, Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) a subliniat că toate serviciile publice sunt subfinanţate.

„Un al doilea element este, după părerea mea, este această iluzie cu statul minimal. Românii vor stat minimal. Nu vor stat minimal, vor impozite mai mici ca în orice ţară. Ce firmă, ce persoană fizică vrea impozite mari? Românii vor un stat ca afară, cu autostrăzi, cu educaţie, cu spitale şi aşa mai departe. Acestea sunt servicii publice sau activităţi publice care sunt costisitoare.

Tot timpul au fost subevaluate. Observ cu durere, ca român, discuţia continuă cu statul minimal, cum să faci stat european cu 27% venituri din PIB? Trebuie să ne revenim. Dacă nu ne revenim, o să vină o corecţie de piaţă şi o să ne arunce o găleată de apă rece în cap, poate ne vom reveni. Nu ai cum să faci. Uitaţi-vă la toate serviciile publice, toate sunt subfinanţate. E diferenţă mare. Vezi că ai numai 27% din PIB, vorbeşte într-una că nu se încasează cum trebuie”, a mai spus Mugur Isărescu.

Mai apoi, Mugur Isărescu a reamintit că aceeaşi discuţie era şi în urmă cu 23 de ani, când acesta era premier al României. Potrivit specialistului, este imposibil să nu existe evaziune atunci când sunt atâtea excepții.

„Eram premier şi era aceeaşi discuţie. Sunt 23 de ani de atunci. Există evaziune. Când ai atâtea excepţii fiscale, cum să nu existe evaziune? Se numeşte optimizare fiscală, nu? Aşa se numeşte optimizare fiscală şi sunt acceptate de atâţia. Era o poveste a lui Creangă, cu omul ăla care încerca să care apă cu ciurul.

Când ai un sistem fiscal cu atâtea, să spunem, excepţii şi vorbeşti întruna că nu are loc o colectare bună şi dai vina pe ANAF şi pe cine mai vrei. Trebuie să simplificăm sistemul fiscal, asta este treaba Guvernului. (…) Nu ai cum să faci stat european cu 27% venituri din PIB şi tot timpul, adică tot timpul aşteptăm să vină altcineva să ne finanţeze, să ne rezolve problemele. De aici trebuie privite lucrurile cu rigoarea necesară şi cu realism”, a conchis Mugur Isărescu.

Continue Reading
To Top