Știri interne

Doliu în lumea muzicii! Unul din marii artişti a părăsit scena. A scris cântece nemuritoare

Doliu în lumea muzicii! Unul din marii artişti a părăsit scena. A scris cântece nemuritoare

Lumea muzicii se confruntă cu o nouă tragedie. Fondatorul trupei de folk şi rock americano-canadiene „The Band”, chitaristul Robbie Robertson, s-a stins din viață în ziua de miercuri. Acesta avea 80 de ani.

Chitaristul canadian Robbie Robertson a murit miercuri, 9 august, la vârsta de 80 de ani. Acesta a fost un colaborator al lui Bob Dylan și a scris cele mai cunoscute cântece ale grupului „The Band”.

Grupul folk şi rock americano-canadian a activat de la sfârşitul anilor 1960 până la mijlocul deceniului următor. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se află: „The Weight”, „The Night They Drove Ol’ Dixie Down” şi „Up On Cripple Creek”.

Chitaristul s-a stins din viață după o lungă suferinţă
Potrivit informațiilor oferite de managerul său pentru revista Variety, chitaristul canadian Robbie Robertson s-a stins din viață după o lungă suferinţă, având alături familia.

S-a născut în data de 5 iulie 1943 în Toronto, Canada, din mamă amerindiană. În adolescenţă, a pornit la drum în cadrul unor festivaluri muzicale itinerante, înainte de a se alătura unor trupe mici.

„Cânt la chitară de atât de mult timp încât nu-mi amintesc când am început. Cred că am intrat în rock ca toată lumea”, spunea cândva Robbie Robertson pentru revista Rolling Stone.

A acordat ceea ce s-a dovedit a fi ultimul său interviu în urmă cu doar două săptămâni
Robertson a acordat ceea ce s-a dovedit a fi ultimul său interviu în urmă cu doar două săptămâni pentru Variety, vorbind despre cei 55 de ani de colaborare cu Scorsese, până la „Flower Moon”, care va fi lansat la sfârșitul acestui an:

„Suntem noi înșine uimiți că frăția noastră a supraviețuit tuturor lucrurilor”, a spus el despre munca sa cu regizorul. „Am trecut prin asta; am fost acolo și ne-am întors. Sunt atât de mândru de prietenia noastră și de munca noastră. A fost pur și simplu un dar în viață.”

Cântărețul compozitor avea doar 16 ani când s-a alăturat trupei Hawks, iar grupul a început ucenicia ca unitate de backup a cântărețului american de rockabilly Ronnie Hawkins. Robertson și colegii săi de trupă, bateristul Levon Helm, basistul Rick Danko, pianistul Richard Manuel și organistul Garth Hudson, au pornit pe cont propriu în 1964.

Robertson a devenit interesat de muzică în copilărie, în rezervația Six Nations din Ontario, și a ascultat muzică americană la posturile de radio americane. A început să cânte la chitară în formații de liceu la începutul adolescenței; unul dintre colegii săi de trupă din combo-ul „Suedes” s-a alăturat popularului combo american „The Hawks” al lui Ronnie Hawkins, în calitate de claviaturist, iar Robertson, în vârstă de 15 ani, a fost recrutat în curând ca basist înlocuitor.

Continue Reading
To Top