Cea mai banală cauză a cancerului! Leon Dănăilă: ”Oamenii se îmbolnăvesc foarte repede!”
Renumitul medic Leon Dănăilă a explicat care este cea mai banală cauză a cancerului.
Medicul neurochirurg susține că o influență mare asupra bolii vine din partea creierului.
“Fenomenele parapsihologice, autosugestia, sugestia, empatia sunt rele. S-a dovedit că acest creier are o putere foarte mare. Există oameni care au o putere aparte de a influența activitățile unei colectivități.
Anumiți conducători aveau o putere aparte de a hipnotiza masele, de aceea oamenii executau tot ce spunea. Puterea asta de a influența este reală, creierul are niște unde care pot influența. De exemplu, descântecele, care au o bază reală, funcționează în acest fel.
Și preoții au această putere de a influența. De aceea, dacă preotul îi citește unui bolnav, sistemul imunitar al acestuia devine mai puternic, el se simte bine. Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună, el rezistă mai bine la boală pentru că boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică.
Oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori. Și medicii pot influența starea bolnavului prin ceea ce îi transmit. Dacă un medic îl încurajează pe bolnav, îi spune că se va face bine, îi e aproape, îl atinge, aceste gesturi au mare influență asupra bolii. Și persoanele apropiate îl pot ajuta pe bolnav dacă îl îmbărbătează”, spune prof. dr. Leon Dănăilă.
Mai mult decât atât, medicul spune că majoritatea bolilor crunte cu care ne confruntăm în ziua de azi sunt provocate de gândurile negative.
“O boală este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică. Oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer.
Creierul este o mare necunoscută. Se spune că el cunoaște 50% din activitate cerebrală, dar din acești 50% cât cunoaștem 25% sunt lucruri care trebuie încă cercetate. Creierul are 400 de miliarde de neuroni și fiecare neuron are 100-200 de microni, are până la 3000 de legături cu celelalte celule”, subliniază medicul, potrivit dcnews.ro.