Anunț pentru cei care retrag cash de la bancomat! Toți cei care au bani pe card trebuie să știe

Știri interne

Anunț pentru cei care retrag cash de la bancomat! Toți cei care au bani pe card trebuie să știe

Anunț pentru cei care retrag cash de la bancomat! Toți cei care au bani pe card trebuie să știe

Rămâi imediat fără bani pe card! Românii trebuie să fie foarte atenți la bancomatele de la care retrag banii. În caz contrar, riscă să nu mai aibă niciun ban în cont.

Rămâi imediat fără bani pe card

Spania este una dintre țările preferate de români, iar mulți merg aici în vacanțe. Poliția Națională din această țară are câteva sfaturi pentru cei care ajung aici și vor să scoată bani de pe card.

După ce Poliția Națională a desființat o bandă criminală și a văzut cum operează, organele spaniole de ordine recomandă ca oamenii să nu scoată bani de la bancomatele amplasate pur și simplu pe stradă.

Hoții au reușit să fure, prin metoda skimming, peste 196.000 de euro. Concret, prin această metodă, hoții foloseau elemente fizice care erau făcute în așa fel încât erau identice cu anumite părți din bancomate.

Datele de pe carduri erau copiate

Ministerul de Interne de la Madrid spune că aceste elemente fizice erau folosite pentru copierea și stocarea datelor de pe carduri.

„La percheziții s-au găsit un cititor înregistrator cu bandă magnetică de card bancar, un card cititor, 300 de carduri din plastic (multe dintre ele contrafăcute), 6 dispozitive skimmer, 13 plăci de configurare pentru dispozitive skimmer și 17 tipuri diferite de microcamere. Lista continuă: 2 dispozitive tip tastatură care să le înlocuiască pe cele ale bancomatelor, un număr mare de componente electronice pentru configurarea dispozitivelor frauduloase, 2 laptopuri, dispozitive periferice, 16 telefoane mobile, o tabletă digitală, 10 datafoane, 12 acte de identitate (unele falsificate) și o cantitate mare de documente, unele bancare, comerciale și altele”, arată Ministerul spaniol de Interne.

Continue Reading
To Top