Știri interne

Alimentul pe care să nu-l adaugi în nicio salată. Nutriționistul Mihaela Bilic îl interzice total: ”Mi se pare ridicol”

Alimentul pe care să nu-l adaugi în nicio salată. Nutriționistul Mihaela Bilic îl interzice total: ”Mi se pare ridicol”

Salatele sunt preparate versatile și pot fi gata în doar câteva minute. Cu toate că îți oferă o mulțime de beneficii, medicul nutriționist Mihale Bilic recomandă ca un aliment foarte cunoscut și iubit de români, anume brânza, să nu fie inclusă.

Salatele se numără printre cele mai rapide preparate în sezonul cald, fiind răcoritoare și pline de nutrienți. Se pot amesteca mai multe ingrediente, iar rezultatul este unul delicios. Totuși, Mihaela Bilic recomandă ca unul dintre ingredientele folosite de români să nu mai fie combinat, creând mai multe probleme pentru organism.

În sezonul cald, tot mai mulți români consumă salate fiindcă sunt răcoritoare și pline de nutrienți. Ai nevoie de doar câteva legume pe care le poți combina cu proteine și ai făcut un preparat excelent pentru a fi consumat.

Mihaela Bilic recomandă ca un aliment să nu fie inclus în salată, având un aport uriaș de calorii. Brânza îți poate sabota dieta, mai ales dacă este cumpărat din comerț și poate fi plin de adaosuri care nu sunt deloc sănătoase. Deși este delicioasă, nu este indicat să fie consumată într-o salată.

”Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic recomandă grăsimile sănătoase să fie consumate cât mai des pentru o dietă variată, având o mulțime de beneficii pentru organism. Totuși, anumite alimente nu sunt recomandate având un aport ridicat de calorii și stimulează îngrășarea.

„ARA (acidul arahidonic), grăsime din seria Omega 6 prezent în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenic decât grăsimile din seria Omega 3 (uleiul de pește). Când vine vorba de stimularea îngrășării, ARA se dovedește mai puternic decât acizii grași saturați (din unt și slănină) sau mononesaturați (din uleiul de măsline).

La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și peștele gras, are efect anti-adipogenic.

Dacă până acum se consideră că o calorie este tot o calorie, indiferent dacă provine din salată verde sau cașcaval, acum știm ca unele calorii îngrașă mai tare. Nicio masă fără pește!…dacă aveați nevoie de vreo încurajare”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Continue Reading
To Top