Știri interne

Rețetă de dovlecei la cuptor cu carne tocată. Un preparat rapid și ideal pentru acest sezon

Rețetă de dovlecei la cuptor cu carne tocată. Un preparat rapid și ideal pentru acest sezon

Dacă vrei să gătești un preparat delicios în doar câteva minute, noi îți prezentăm rețeta de dovlecei la cuptor cu carne tocată. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și pașii pe care trebuie să-i urmezi!

Dovleceii sunt delicioși și pot fi adăugați în mai multe preparate gustoase deoarece sunt o sursă bună de vitamine, minerale și au un conținut caloric foarte scăzut. Fibrele sunt esențiale pentru digestie și dovleceii conțin antioxidanți.

Rețeta de dovlecei cu carne tocată la cuptor este extrem de delicioasă și poate fi realizată în doar câțiva pași simpli. Iată de ce ai nevoie!

Ingrediente:

4 dovlecei
1/2 cană de orez gătit
300 grame de carne de pui tocată
1 ceapă mică
2 căței de usturoi
cimbru, după gust
brânză rasă
sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Dovlecii trebuie tăiați pe jumate în lungime, iar mai apoi cu o lingură trebuie să scoateți miezul. Într-o tigaie adăugăm ulei, iar mai apoi călim ceapa și usturoiul, iar după punem carnea de pui tocată și o lăsăm să se rumenească.

Adăugăm roșia, miezul de la dovlecelul tăiat, dar și orezul și punem sare, piper și cimbru, după gust. Jumătățile de dovlecei le umplem cu compoziția și într-o tavă unsă cu puțin ulei le adăugăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 20-30. Înainte să scoateți preparatul din cuptor, presărați brânză rasă deasupra. Poftă bună!

Continue Reading
To Top