Știri interne

Adevărul despre zeama de murături! Ce se întâmplă în corp când o bem

Adevărul despre zeama de murături! Ce se întâmplă în corp când o bem

Ați intrat într-un somn profund, dar v-ați trezit brusc din cauza unui cârcel la picior? Acestea sunt spasme musculare pe care le au, în general, 60% dintre adulți, potrivit cercetărilor publicate în revista American Family Physician.

Cârceii apar brusc atunci când un mușchi este contractat și se relaxează cu mare dificultate. Pentru a scăpa de acest disconfort, adesea foarte dureros, puteți apela la câteva remedii naturiste rapide. De cele mai multe ori, zona afectată se poate masa, mușchiul se va relaxa și veți scăpa de durere, potrivit Womansworld.

Poate nu știați, dar zeama de murături poate face minuni, oprind spasmele musculare. Aceste contracții involuntare se pot simți ca o strângere dureroasă în mușchi. În cazuri severe, mușchii par „blocați”. Spasmele pot dura câteva secunde sau chiar câteva minute. Oricât de dureroși ar fi, cârceii nu provoacă alte probleme mai grave de sănătate.

De ce apar mai ales noaptea

Cârceii apar cel mai des pe timpul nopții. Deși cauza exactă nu este foarte clară, cercetările arată că un factor major ar fi deshidratarea, ceva obișnuit mai ales în zilele calde. Echilibrul de electroliți sau minerale, vitale funcționării musculare, cum ar fi sodiul, potasiul și magneziul a fost epuizat. Lipsa acestor minerale va împiedica funcționarea normală a nervilor și a mușchilor. Rezultatul: mușchii picioarelor au mai multe șanse să se blocheze în timpul somnului. Un alt factor comun este „sindromul războinicului de weekend”.

Drumețiile lungi sau grădinăritul sunt acțiuni care pot suprasolicita mușchii picioarelor. Explicația: folosirea excesivă a mușchilor le epuizează depozitele de energie, făcându-i predispuși la cârcei dureroși. Problema se agravează odată cu vârsta. Sarcopenia, sau pierderea masei musculare legate de vârstă, lasă mușchii mai slabi decât erau în tinerețe.

Zeama de murături ajută la ameliorarea cârceilor?

Potrivit unui studiu publicat în Medicine & Science, zeama de murături ameliorează dureroșii cârcei. Sodiul și potasiul din zeama de murături sunt electroliții pe care îi pierdem atunci când transpirăm. Bând zeamă de murături, ne menținem corpul într-o stare optimă, mai ales în timp ce facem sport. ”Atleții folosesc frecvent zeamă de murături, convinși că ajută la îmbunătățirea performanței”, spune Matthew

Black, dietetician la Centrul Medical Wexner de la Universitatea de Stat din Ohio. „Alții consumă zeamă de murături pentru că știu că ajută la combaterea cârceilor”, explică el.

Se pare că zeama murăturilor îmbunătățește comunicarea dintre neuroni și mușchi, ajutând mșchii să se relaxeze. În plus, ajută organismul să creeze acetilcolină. Acest mesager chimic permite mușchilor picioarelor să se contracte în mod normal.

Uleiurile esențiale sunt eficiente?

Crampele musculare apar atunci când fibrele musculare se contractă atunci când sângele nu mai este furnizat pentru o perioadă. Când apar, trebuie să fii pregătit și să ai remediul potrivit. Nu este momentul să alergi la farmacie. Trebuie să acționezi rapid pentru că durerea este acută. Puteți să pregătești o loțiune cu ulei esențial gata de utilizat, pe care o poți folosi rapid dacă este necesar atunci când faci sport, când ești în călătorie sau când ai crampe nocturne. Uleiul esențial de salcie de Himalaya este uleiul sportivilor.

Mirosul său este recunoscut deoarece este folosit în sălile de sport pentru crampe sau pentru a pregăti mușchii pentru efort.

Continue Reading
To Top