Știri interne

Ce se întâmplă dacă mănânci o singură dată pe zi. Avertismentul specialiștilor

Ce se întâmplă dacă mănânci o singură dată pe zi. Avertismentul specialiștilor

Pe rețelele de socializare, vedetele s-au obișnuit să facă reclamă la tot felul de tendințe în diete, care mai de care mai ciudate. Așa a început să câștige popularitate așa numitul postul intermitent (Intermittent Fasting).

Acel model de alimentație care limitează pe o anume perioadă de timp consumarea unor alimente. Practic, este o noțiune care desemnează perioadele de reducere voluntară a caloriilor.

După cum scrie Boxrox, ideea de bază a postului intermitent constă în reducerea consumului de calorii, ceea ce duce la scăderea greutății și a grăsimii corporale.

Este o modalitate simplă de alimentație pe care mulți oameni o apreciază. Există diferite metode de post intermitent, dar unii experți consideră că cele pe termen lung, cum ar fi Intermittent Fasting de 24 de ore, pot aduce cele mai multe beneficii.

Care sunt beneficiile acestui tip de alimentație
Cele mai cunoscute beneficiile acestei metode de alimentație sunt:

Scăderea în greutate: postul intermitent poate ajuta persoanele să slăbească prin reducerea numărului de calorii pe care le consumă. Limitând orele în care se poate mânca, se consumă, în mod natural, mai puține calorii.
Sensibilitate îmbunătățită la insulină: postul intermitent poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină, esențială pentru menținerea nivelului sănătos al zahărului din sânge.
Reducerea inflamației: studiile sugerează că postul intermitent poate ajuta la reducerea inflamației din organism
Îmbunătățirea sănătății inimii: Unele studii au descoperit că poate ajuta la reducerea riscului afecțiunilor cardiace prin scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea nivelului de colesterol și reducerea stresului oxidativ.
Creșterea longevității: anumite studii pe animale sugerează că postul intermitent poate ajuta la creșterea duratei de viață, deși sunt necesare mai multe cercetări la oameni pentru a confirma acest lucru.

Nu este potrivit pentru toată lumea

Dar majoritatea oamenilor adoptă această dietă ca să slăbească. Este important să rețineți că postul intermitent nu este potrivit pentru toată lumea și poate avea unele riscuri și efecte secundare.

Este bine să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății înainte de a începe orice nouă dietă sau model alimentar. Când se utilizează metoda de post intermitent de 24 de ore, se bea doar apă sau alte băuturi fără calorii, cum ar fi ceaiul de plante.

Deși există variații ale postului intermitent, în care oamenii mănâncă un număr redus de calorii, experții sugerează că abținerea completă de la calorii rămâne singura modalitate de a vă asigura că beneficiați de toate beneficiile postului intermitent.

Cum se practică ”postul intermitent”

”Metoda 16: 8” este versiunea populară a postului. Aceasta implică consumul de mese și gustări în timpul unei perioade de opt ore, în timp ce vă abțineți de la mâncare timp de 16 ore. De cele mai multe ori, asta înseamnă să săriți peste micul dejun și să nu mâncati nimic după cină.

O ”fereastră” tipică de mâncare în metoda 16: 8 este în fiecare zi, de la ora 12 pm la ora 8 pm.

”Metoda 5:2” implică consumul a doar 500-600 de calorii timp de două zile săptămânal, urmând un model similar în celelalte cinci zile.

”Dieta războinicului” – această versiune a postului intermitent implică consumul de cantități mici de fructe și legume pe tot parcursul zilei și o masă bogată seara, în timpul unei ferestre de patru ore.

Continue Reading
To Top