Știri interne

Anunțul făcut de specialiștii ANM! A fost emisă prognoza meteo pentru perioada următoare. După caniculă, vin ploile

Anunțul făcut de specialiștii ANM! A fost emisă prognoza meteo pentru perioada următoare. După caniculă, vin ploile

Potrivit anunțului făcut de specialiștii Administrației de Meteorologie, vremea se va schimba radical în perioada următoare. După caniculă, vom avea parte de ploi și temperaturi scăzute. Ce temperaturi vor fi înregistrate în următoarele două săptămâni în fiecare regiune a țării.

În cursul zilei de ieri a fost emis un cod portocaliu de caniculă valabil pentru mai multe județe din din sudul și sud-estul țării. După temperaturile crescute, se întorc ploile. Iată cum va fi vremea în fiecare regiune a țării.

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie anunță că, în Banat, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi călduroasă. Temperaturile maxime nu vor avea variații semnificative de la o zi la cealaltă, și se vor încadra între 32…34 de grade. Cea de-a doua săptămână aduce răciri ale vremii, iar maximele vor coborî spre valori de 28 de grade, în timp ce minimele se vor situa în jurul mediei de 18 grade pe intervalul 21…28 august și vor tinde spre 14 grade până la finalul perioadei.

Mediile temperaturilor vor fi între 32 și 34 de grade în Crișana, în prima săptămână a estimărilor, iar apoi vor scădea până la medii în jurul a 27 de grade la finalul intervalului. Temperaturile minime vor fi de 18 grade până în data de 28 august, apoi vor ajunge la 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată în intervalul 27 august – 3 septembrie.

Până pe 25 august, în Transilvania, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, iar maximele se vor situa în preajma mediei de 31 de grade, iar apoi maximele vor coborî spre 26 de grade. Averse și descărcări electrice vor fi posibile în fiecare după-amiază, dar probabilitatea ca acestea să devină mai extinse, va crește din 27 august.

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, în Maramureș. Mediile maximelor se vor situa între 31 și 33 de grade și ale minimelor între 16 și 18 grade. Începând cu data de 26 august, vremea se va răci semnificativ, iar maximele vor coborî spre 26 de grade, iar minimele spre 12 grade.

În Moldova perioadele caniculare se vor manifesta cu precădere în jumătatea sudică a regiunii. Maximele se vor situa între 32 și 34 de grade, iar minimele între 18 și 20 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată după 28 august, dar până atunci acestea vor apărea doar pe areale foarte mici.

Și în Dobrogea vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a regiunii până în data de 29 august. Maximele vor fi de 32…36 de grade, iar minimele de 20…22 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi scăzută, ușoare condiții de apariție a acestora se vor întruni abia după 31 august.

În Muntenia, mai ales în zonele de câmpie, vremea va fi călduroasă până în jurul datei de 29 august. Ulterior, temperaturile vor scădea în toată regiunea.

Mediile temperaturilor maxime vor varia între 34 și 36 de în Oltenia, în intervalul 21-28 august, iar ale minimelor vor fi în jurul a 20 de grade. În 24 august, probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată.

Cum va fi vremea la munte

După data de 27 august, valorile termice vor scădea treptat la munte urmând ca temperaturile maxime să aibă medii de la 22 la 16 grade, iar cele minime de la 14 la 10 grade.

De asemenea, gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat în cursul după-amiezilor. Există însă și probabilitatea ca acestea să se manifeste pe areale mai largi, și să fie mai ridicată în 23 și 24 august și din nou după 27 august, potrivit precizărilor făcute de Administrația Națională de Meteorologie.

Continue Reading
To Top