Știri interne

Vestea cea mare pentru proprietarii de apartamente! Anunțul pe care îl așteaptă milioane de români

Vestea cea mare pentru proprietarii de apartamente! Anunțul pe care îl așteaptă milioane de români

Vestea cea mare pentru proprietarii de apartamente! Directorul Termoenergetica a anunțat că reparațiile sunt pe sfârșite, iar bucureștenii se vor bucura din nou că va curge apă caldă la robinete. Totuși, Claudiu Crețu anunță că vor mai fi programate lucrări dar de un impact mult mai mic.

O mare parte dintre bucureșteni va avea din nou apă caldă până diseară pentru că lucrările de revizie și reparație au fost finalizate în proporție mare, a anunțat Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica.

„Din informațiile pe care le am în acest moment, până diseară în mare parte se va rezolva. Ieri, lucrările la revizia CET Sud au fost finalizate, a avut loc o probă și în urma probei mare parte a fost totul în regulă, dar au fost mici corecturi de făcut care sunt finalizate în această dimineață. Astăzi din informațiile pe care le dețin, CET Sud va porni și mare parte din partea de est a orașului, Sectoarele 2 și 3 vor începe să aibă apa caldă.

Sunt programate și alte lucrări dar de un impact mult mai mic, nu vorbim de această perioadă de 2-3 săptămâni în care o mare parte a Bucureștiului nu a putut beneficia de apă caldă, pe fondul acestor lucrări de reparații și revizii.

De mâine încolo vorbim doar de reparații punctuale”, a declarat directorul Termoenergetica.

Reabilitarea rețelei de termoficare e în grafic
Edilul șef al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că reabilitarea reţelei de termoficare se desfășoară conform graficului stabilit de municipalitate. Dan a subliniat că, dacă înainte de 2020 erau reparaţi, în medie, 17 kilometri de conductă anual, speră ca anul acesta să fie reabilitaţi 50 de kilometri.

„Suntem în graficul pe care ni l-am asumat pe anul 2023. În perioada 2016-2020 a fost o medie de 17 kilometri pe an, noi, în primii doi ani, am avut o medie de 30 şi sper ca anul ăsta să facem 50 (de kilometri de reţea reabilitaţi – n.r.). Cam asta este ce putem să facem.

Sunt lucrări pe care le-am început încă din 2021, sunt trei şantiere, sunt lucrările Termoenergeticii, compania noastră, care lucrează pe bucăţi mai mici şi am început, în sfârşit, acest proiect mare pe fonduri europene şi există o nemulţumire în zona bulevardului Timişoara, dar acolo este o lucrare foarte necesară, pe care am început-o.

Cam astea sunt lucrările, sperăm ca timpul cald să ţină cât mai mult pentru că în perioada timpului cald putem să intervenim pe magistrale, în perioada timpului rece putem să intervenim pe racorduri”, a declarat Nicuşor Dan, în cursul săptămânii trecute.

Continue Reading
To Top