Știri interne

Arde pământul în România! Autoritățile sunt în alertă chiar acum

Arde pământul în România! Autoritățile sunt în alertă chiar acum

A izbucnit un incendiu de proporții în România! Suprafața totală afectată este de aproximativ 30 de hectare, iar autoritățile au reacționat imediat. La fața locului au ajuns 15 autospeciale de stingere, SMURD și descarcerare.

Un incendiu puternic a izbucnit marți în zona de nord a Capitalei, în apropiere de strada Drumul Agatului, în zona Pădurii Băneasa. Astfel, pompierii din cadrul ISU București – Ilfov au intervenit imediat.

A izbucnit un nou incendiu în România

Pompierii din cadrul ISU București – Ilfov au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din zona de nord a Bucureștiului, în apropiere de str. Drumul Argatului.

Suprafața totală afectată este de aproximativ 30 de hectare, iar pompierii acționează pentru stingerea mai multor focare, respectiv pentru limitarea propagării incendiului. De asemenea, au fost afectate fațada și terasa unei locuințe.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov a subliniat că există pericol de propagare către zona forestieră.

Potrivit informațiilor apărute în presă, pompierii au intervenit cu 15 autospeciale de stingere, SMURD și descarcerare. Nu au fost semnalate victime la momentul redactării articolului. Mai mult, cauza izbucnirii incendiului nu este cunoscută în momentul de față.

A avut loc un alt incendiu de proporții în România

Amintim că o suprafață de aproximativ 20 hectare de vegetație uscată din localitatea Morești, județul Mureș, a luat foc în ziua de marți, 15 august. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au intervenit de urgență cu o autospecială de stingere a focului și o autospecială de primă intervenție și comandă pentru lichidarea a incendiului.

Cu o zi în urmă, pompierii hușeni au fost solicitați să intervină în comuna Bunești Averești, județul Vasliu, unde un localnic a sesizat că arde lunca din capătul satului Tăbălăiești. Potrivit spuselor sale, vâlvătaia se întinsese pe o suprafață considerabilă și exista riscul să se extindă și mai mult, punând pe pericol viețile oamenilor și proprietățile lor. Nimeni nu a aflat, însă, de unde și cum a izbucnit incendiul.

„Eu am sunat la pompieri la ora 16:58, dar focul ardea aici de mai mult timp. Cea mai apropiată gospodărie este la 100 – 150 de metri. Nu se știe cine a dat foc. Azi a mai fost un incendiu în comună, lângă cimitirul de la Plopi, dar nu s-a extins, că a fost pe o suprafață mai mică. Acolo se bănuie că o fi făcut careva curat prin cimitir, poate o lumânare a rămas pe acolo și s-au aprins gunoaiele.

Problema este că atunci când vedem foc, trebuie să anunțăm imediat pompierii, să intervenim cu ce avem, că dacă bate vântul, flăcările ajung la casele oamenilor. Din păcate, nu toți oamenii reacționează, deși nu e de glumă cu focul”, a explicat consilierul local din comuna Bunești Averești, potrivit Vremea Nouă.

ATENȚIE! Incediu puternic! ISU avertizează

Continue Reading
To Top