Știri interne

Cristian Cioacă a ieşit din penitenciar. Care au fost primele sale declaraţii (VIDEO)

Cristian Cioacă a ieşit din penitenciar. Care au fost primele sale declaraţii (VIDEO)

Cristian Cioacă a făcut primele declarații după ieșirea din penitenciar, care a avut loc marți, 22 august. Acesta și-a ispășit 9 ani din pedeapsa de aproape 16 ani pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu.

Tribunalul Argeș l-a eliberat marți pe Cristian Cioacă, care fusese condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti la 15 ani şi opt luni de închisoare. Acesta a fost găsit vinovat pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, soția sa.

Prima declarație a fostului polițist, imediat după ieșirea din penitenciar, a fost:

„Today is the first day of the rest of my life. (Astăzi este prima zi din restul vieții mele – n.red.) (…) Nu știu câte cărți o să scriu, habar nu am. Nu știu ce o să fac. (…) Pentru mine viața nu a fost normală”.

După aceste cuvinte, Cristian Cioacă a cerut românilor să îi permită să își trăiască viața.

„Lăsați-mă să îmi trăiesc viața!”, a mai adăugat fostul polițist.

La ieșirea din penitenciar, Cioacă, purta o șapcă pe care scria „Police” și ar fi râs când ar fi fost întrebat dacă va fi vreodată elucidat cazul Elodia.

Decizia eliberării lui Cristian Cioacă vine la doar nouă ani de închisoare. Cu mai bine de jumătate de an în urmă, acesta a depus o cerere la Judecătoria Pitești prin care cerea eliberarea condiționată. După o contestare, aceasta i-a fost dată.

Soțul Elodiei Ghinescu a susținut întotdeauna că nu a comis crima petrecută în noaptea de 29 spre 30 august 2007.

Potrivit procurorilor, Cioacă ar fi lovit-o pe Elodia într-un acces de furie, lovitură în urma căreia aceasta a decedat. După aceea, el a încercat să șteargă urmele, aruncând dovezile crimei într-o râpă situată la o distanță de 4,6 km de Poiana Brașov, în direcția Râșnov.

Rechizitoriul cazului analizează acțiunile lui Cioacă după crimă. Acesta ar fi șters sângele de pe un perete și ar fi acoperit anumite zone cu glet și vopsea lavabilă.

„Întrucât operaţiunile de spălare a urmelor de sânge de pe suprafaţa peretelui comun dintre dormitorul matrimonial şi baia aferentă nu erau satisfăcătoare (din perspectiva cercetării la faţa locului care avea să se desfăşoare în perioada următoare în apartament), inculpatul a acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sânge cu un strat suplimentar de glet şi unul de vopsea lavabilă. Totodată, a instalat o nouă perdea de duş în baia aferentă dormitorului”, arată procurorii.

Continue Reading
To Top