Știri interne

Explozie puternică la o stație GPL din Crevedia, pe DN1 A: A fost activat Planul Roșu de intervenție

Explozie puternică la o stație GPL din Crevedia, pe DN1 A: A fost activat Planul Roșu de intervenție

O explozie puternică a avut loc, în urmă cu puțin timp, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1 A. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

Update 20:11 Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat, la Antena 3 CNN, că “există și decese”. Acesta a confirmat șase răniți, dar a subliniat că cifrele nu sunt finale.

Update 20:08 Efectivele de la fața locului au fost suplimentate după cum urmează:

De la ISU BIF: 4 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu azot și un Post Medical Avansat ( PMA) și de la ISU Prahova: 3 autospeciale de stingere

Update 20:04 Martorii spun că au fost două explozii la stația GPL. Ultimele informații arată că ar fi zece persoane care au nevoie de îngrijiri medicale. Unul dintre apelurile înregistrate la 112 indicau și două persoane decedate.

Antena 3 CNN a difuzat imagini surprinse cu cea de-a doua explozie.

Update 20:00 Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată in proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

La fața locului a fost alocată și autospeciala transport roboți.

Totodată, pentru protecția populației s-a luat măsura preventivă de evacuare, pe o rază de 300 m.

Update 19:50 Având în vedere numărul de persoane implicate la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Surse ale Antena 3 CNN spun că două persoane ar fi murit, alte cinci sunt rănite, și două case au fost afectate de deflagrație.

Știrea inițială: Potrivit surselor Antena 3 CNN, în jurul orei 18.50, un apel semnala la numărul unic de urgență 112, faptul că, la o stație GPL din comuna Crevedia, pe DN1 A, a avut loc o explozie.

Primele informații arată că sunt mai multe victime, iar două dintre ele ar fi decedate.

Mai multe ambulanțe intervin la locul exploziei pentru a acorda primul ajutor victimelor.

Pompierii intervin cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție la înălțime, trei ambulanțe SMURD, șapte ambulanțe SAJ.

În sprijinul ISU Dâmbovița au fost alocate și 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanțe SMURD, o autospecială de intervenție la înălțime și o autospecială CBRN din cadrul ISU B-IF.

La locul intervenției se deplasează și elicopterul SMURD.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 1A, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, a avut loc o explozie la o stație GPL. Circulația rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului.

Continue Reading
To Top