Știri interne

Mașini retrase din circulație! Cine nu mai are voie să circule pe drumurile publice

Mașini retrase din circulație! Cine nu mai are voie să circule pe drumurile publice

Sute de mașini retrase din circulație! Mai multe mașini au fost retrase din circulație, după ce s-a descoperit că acestea reprezintă un pericol public.

Sute de mașini au fost retrase din circulație. Doar în prima jumătate peste 40% dintre mașinile verificate de RAR au avut probleme.

În urma verificărilor s-a descoperit că unele nu erau conforme din punct de vedere tehnic. Ce este cel mai grav, este că unele mașini reprezentau un mare pericol public.

Cele mai multe probleme au fost găsite la sistemul de iluminat și la semnalizare. RAR a mai descoperit că un sfert din ele aveau alte emisii poluante, nu cele trecute în talon.

Unele mașini verificate au avut probleme caroserie, parbriz sau lunetă.

3.000 de mașini au avut probleme la sistemul de frânare şi direcţie. Aceste probleme sunt foarte mari, mașinile devenind un pericol iminent.

Mașinile mai vechi de 15 ani dispar

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat că erau aproximativ 12.000 de aplicanţi pentru programul Rabla Local.

Fechet a precizat că avea alte aşteptări de la acest program şi se gândea că vor fi epuizaţi banii alocaţi. El a afirmat că de la 1 septembrie urmează o nouă sesiune a programului Rabla Clasic.

“Ultima oară când am verificat erau în jur de 12.000 de aplicanţi. Trebuie să mărturisesc că aveam aşteptări un pic mai mari de la acest program. Mă aşteptam să epuizăm aceşti bani.

Probabil pe viitor va trebui să regândim această schemă, să vedem în ce măsură apetitul oarecum redus s-a datorat condiţiilor pe care le-am impus sau s-au datorat valorii voucherului. Însă până la urmă şi 10.000 şi 12.000 şi 15.000 de rable mai vechi de 15 ani scoase de pe străzile României nu sunt decât binevenite. La Rabla Local încă nu am epuizat nici banii, nici timpul alocat primei sesiuni”, a afirmat ministrul Mediului.

El a mai fost întrebat când ar putea începe o nouă sesiune a programului Rabla Clasic. Potrivit lui este vorba despre data de 1 septembrie.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a lansat, joi, Programul „Microbuze electrice pentru elevi”, care are un buget de 300 de milioane de lei, alocat prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Bugetul programului „Microbuze electrice pentru copii” este de 300 de milioane de lei, alocat prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Continue Reading
To Top