Știri interne

Totul s-a terminat! Se retrage oficial din tenis: 14 ani de amintiri pe care nu le voi uita

Totul s-a terminat! Se retrage oficial din tenis: 14 ani de amintiri pe care nu le voi uita

Se retrage din activitate! Nu va mai juca tenis vreodată, în ciuda faptului că a fost în top zece cei mai buni jucători de tenis din întreaga lume.

Jack Sock (SUA), fost număr opt mondial, se retrage definitiv din tenis. A luat această decizie după ce se va încheia US Open 2023. Va face echipă cu John Isner la Flushing Meadows. Potrivit unor informaţii apărute în presa americană, el s-ar putea apuca de pickleball apoi.

El a câştigat patru titluri ATP la simplu şi 17 trofee la dublu, cele mai importante fiind titlul ATP Masters 1000 din 2017 şi titlurile la dublu masculin la Wimbledon din 2014 şi la US Open 2018. În plus, el a câştigat o medalie de aur la dublu mixt la Jocurile Olimpice din 2016 şi un bronz la dublu masculin.

„Pentru băiatul de opt ani care s-a îndrăgostit imediat de tenis. Sper că te-am făcut mândru. Au fost 14 ani de amintiri pe care nu le voi uita niciodată.

De la câştigarea a patru Grand Slam-uri, aurul şi bronzul olimpic, clasări în top 10 la simplu şi dublu şi participarea în echipele de Cupa Davis şi Laver Cup, a fost dincolo de ceea ce aş fi putut visa vreodată”, este mesajul postat pe contul său de Instagram.

Anett Kontaveit s-a retrag și ea din tenis din motive medicale. În iulie 2023, ea a disputat ultimul meci din cariera ei. A pierdut în turul al doilea al turneului de tenis de la Wimbledon, în faţa Mariei Bouzkova (Cehia – 33 WTA). Scorul a fost 6-1, 6-2. Meciul lor a durat doar o oră şi cinci minute.

„Bună, prieteni. Astăzi vă anunț că îmi închei cariera de atlet de competiție. După mai multe vizite la doctor și consultări cu echipa mea medicală, am fost informat că am o degenerare a discurilor lombare la nivelul spatelui. Acest lucru nu permite un antrenament la scară largă sau continuarea competiției. Prin urmare, este imposibil să continui la cel mai înalt nivel într-un domeniu atât de competitiv.

Tenisul mi-a oferit și m-a învățat multe, iar eu sunt foarte recunoscător pentru asta. A fost important pentru mine să aduc steagul estonian pe terenurile de tenis și să pot juca în fața suporterilor și fanilor mei din întreaga lume. Sunt pregătită pentru noi provocări după ultimul meu efort ca jucătoare profesionistă de tenis – să mă bucur de joc și să concurez cât pot de mult la Wimbledon.

Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul vostru constant”, a transmis ea pe data de 20 iunie 2023.

Continue Reading
To Top