Știri interne

Avertizare meteo ANM imediată! Lista localităților afectate de codul portocaliu de furtuni și vijelii

Avertizare meteo ANM imediată! Lista localităților afectate de codul portocaliu de furtuni și vijelii

Avertizare meteo ANM imediată. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare meteo cod portocaliu de furtuni și vijelii.

Avertizare meteo Cod portocaliu, valabilă în intervalul 17:30 – 18:30.

Se vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 35…45 l/mp, vijelie, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice.

Zonele vizate:

Județul Bihor: Marghita, Săcueni, Valea lui Mihai, Diosig, Suplacu de Barcău, Tăuteu, Șimian, Sălard, Curtuișeni, Balc, Chișlaz, Derna, Sârbi, Abram, Sălacea, Roșiori, Tarcea, Abrămuț, Cherechiu, Ciuhoi, Cetariu, Buduslău, Spinuș, Boianu Mare, Viișoara;
Avertizare meteo Cod portocaliu, valabilă în intervalul 17:25 – 18:00.

Se vor semnala: vijelie cu rafale de 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale care vor acumula 25 l/mp.

Zonele vizate:

Județul Cluj: Cășeiu, Mica, Unguraș, Chiuiești, Cuzdrioara, Sânmărtin;
Județul Sălaj: Ip, Marca, Plopiș, Halmășd, Camăr;
Județul Bistriţa-Năsăud: Chiochiș, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Nușeni, Ciceu-Giurgești, Ciceu – Mihăiești;
O nouă avertizare meteo Cod portocaliu a fost emisă de ANM și este valabilă în intervalul 16:40 – 17:30.

Se vor semnala: vijelie cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse torențiale care vor acumula 25 l/mp.

Zonele vizate:

Județul Sălaj: Zalău, Șimleu Silvaniei, Șărmășag, Crasna, Bobota, Pericei, Hereclean, Măeriște, Bocșa, Almașu, Horoatu Crasnei, Meseșenii de Jos, Buciumi, Chieșd, Bănișor, Cizer, Vârșolț, Crișeni, Șamșud, Agrij, Coșeiu, Carastelec, Treznea;
Județul Satu Mare: Tășnad, Supur, Bogdand, Acâș, Cehal, Săcășeni;

Avertizare meteo imediată este valabilă până la ora 11:45.

În zona de munte a județului Mehedinți, respectiv zona de munte a localităților Orșova, Baia de Aramă, Eșelnița, Ponoarele, Isverna, Podeni, Dubova, Svinița, Obârșia-Cloșani, se vor semnala averse care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Cod portocaliu și cod galben de vreme rea până miercuri
Noi avertizări Cod portocaliu și galben de furtuni și ploi torențiale, până miercuri, au fost emise pentru România.

Un Cod galben anunță, în intervalul marți ora 10 – 16, vreme instabilă în sud-vestul țării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Un alt Cod galben va fi în vigoare marți între orele 16 – 21, când în Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, vremea va deveni treptat instabilă. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

O alertă Cod portocaliu emisă pentru același interval orar anunță, în Banat, jumătatea de vest a Olteniei și sud-vestul Transilvaniei, perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe alocuri vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

De marți ora 21 până miercuri ora 12, este Cod galben în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Muntenia și vestul Olteniei, de vreme instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

În cea mai mare parte a Olteniei, local în vestul Munteniei și Carpații Meridionali, va fi Cod portocaliu, cu perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, iar în primele ore ale intervalului și intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

Miercuri perioade cu instabilitate atmosferică accentuată vor fi mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Continue Reading
To Top