Știri interne

Doliu în lumea sportului: A murit unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România

Doliu în lumea sportului: A murit unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România

Doliu în sport! Ultimul medaliat olimpic din acest sport s-a stins din viață. Cei care l-au cunoscut au spus că este un om desăvârșit. Despre cine este vorba, de fapt?

Este doliu în lumea sportului din România, după ce Anghelache Donescu s-a stins din viață. Bărbatul, în vârstă de 77 de ani, era ultimul medaliat olimpic al sporturilor ecvestre. Acesta a participat la ediția din 1980 a Jocurilor Olimpice.

Federația Ecvestră România este cea care a făcut tragicul anunț.

”Cu profund regret, Federaţia Ecvestră Română anunţă dispariţia ultimului medaliat olimpic al sportutilor ecvestre – Anghelache Donescu, sportiv de un profesionalism deplin, arbitru aplecat spre rigurozitate şi antrenor cu o răbdare incomensurabilă, dar în primul rând desăvârşit. Galop lin, Nea Angelică! Condoleanţe familiei îndurerate!”, este mesajul FER.

Anghelache Donescu a cucerit medalia de bronz la JO de la Moscova în 1980. El a făcut echipă cu Dumitru Velicu şi Petre Roşca.

Recordul lui Anghelache Donescu nu a fost egalat și nici doborât de vreun alt sportiv român.

Ulterior, acesta a devenit antrenor și arbitru în sportul în care a stabilit un record. Anghelache Donescu a împărtășit toate cunoștințele sale cu sportivii pe care i-a pregătit.

”A participat, în şaua lui Dor, la Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980, unde, împreună cu echipa (Dumitru Velicu şi Petre Roşca) a cucerit bronzul olimpic, această performanţă reprezentând vârful de lance al carierei sale sportive şi este, în continuare, un record care nu a fost egalat.

Continuând firesc, cu cariera de antrenor şi de arbitru, domnul Donescu a împărtăşit cunoştinţele şi vasta experienţă acumulată în timp, astfel încât sportivii pregătiţi de el să aibă performanţe excelente şi să îi păstreze amintiri dragi sufletului”, mai arată Federaţia Ecvestră Română.

Doliu în lumea patinajului
La finalul săptămânii trecute, fosta patinatoare Alexandra Paul, participantă la JO, s-a stins din viață. Ea a fost ucisă într-un accident rutier în Canada.

Regretata sportivă avea 31 de ani și era în mașină cu fiul ei. Din fericire, cel mic a scăpat cu viață. El a fost transportat la un spital din apropiere. Deși prezenta câteva răni, acestea nu i-au pus viața în pericol.

Potrivit presei canadiene, fosta campioană a fost declarată decedată la fața locului. Alte trei persoane implicate în accident au fost rănite.

Alexandra Paul a reprezentat Canada alături de partenerul și soțul ei, Mitchell Islam, la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 de la Sochi, Rusia, unde duo-ul s-a clasat pe locul 18 în proba mixtă de dans pe gheață.

Cei doi au început să patineze împreună în 2009 și au câștigat titlul canadian de dans pe gheață pentru juniori în același an, dar și o medalie de argint la Campionatul mondial de patinaj artistic pentru juniori ISU în 2010.

În timpul carierei lor de seniori, au mai cucerit medalia de bronz la campionatele naționale canadiene din 2011, 2014 și 2015, scrie The New York Post.

Continue Reading
To Top